Senatorul Ion Iliescu, fostul sef al statului, a stat ieri seara la Sectia Parchetelor Militare timp de doua ore. El a fost citat pentru a fi audiat ca invinuit in dosarul privind Mineriada din 13-15 iunie 1990. Ion Iliescu nu a dat ieri insa nic
Senatorul Ion Iliescu, fostul sef al statului, a stat ieri seara la Sectia Parchetelor Militare timp de doua ore. El a fost citat pentru a fi audiat ca invinuit in dosarul privind Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Ion Iliescu nu a dat ieri insa nicio declaratie anchetatorilor. ""Am avut o discutie informala cu procurorii pe chestiuni procedurale. Nu am dat inca nicio declaratie"", ne-a declarat Ion Iliescu la iesirea din Parchet. Politicianul a recunoscut ca ""procurii isi fac datoria"", intrucat evenimentele din 13-15 iunie a€™90 ""au avut foarte multe efecte si asupra oamenilor, dar si asupra imaginii tarii"". ""Ancheta este necesara, deoarece Procuratura trebuie sa lamureasca lucrurile. A primit niste reclamatii si, pe baza lor, trebuie sa faca niste investigatii. Insa cum poti sa acuzi seful statului, ales cu trei saptamani in urma, asa cum am fost ales eu in 1990, pentru atacuri la adresa institutiilor statului? Este o aberatie si vom lamuri pe fond acest lucru"", ne-a declarat fostul sef al statului. Senatorul PSD a mai apreciat ca trimiterea lui in judecata in acest caz ar fi ""o mare aberatie"".
INVINUIRE. Ion Iliescu a fost invinuit in acest dosar, fiind acuzat de subminarea puterii de stat si infractiuni contra pacii si omenirii.
Surse judiciare ne-au precizat ca intr-adevar Iliescu nu a dat aseara o declaratie in fata procurorilor, si asta pentru ca aparatorii sai au invocat o exceptie. Ei au invederat procurorilor ca au obligatia sa ii prezinte invinuitului nu doar acuzatiile in drept, ci si in fapt. Sursele citate ne-au spus ca aseara, timp de doua ore, procurorii i-au spus fostului presedinte faptele concrete pentru care a fost pus sub invinuire. O noua intalnire intre Iliescu si anchetatori a fost stabilita peste doua saptamani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.