Purtatorul de cuvant al PC, deputatul Bogdan Ciuca (foto), a precizat ieri ca in sedinta CNC-ului Coalitiei de luni seara nu s-a discutat nimic cu privire la proiectul care vizeaza restructurarea Guvernului. Potrivit acestuia, respectivul proiect

Purtatorul de cuvant al PC, deputatul Bogdan Ciuca (foto), a precizat ieri ca in sedinta CNC-ului Coalitiei de luni seara nu s-a discutat nimic cu privire la proiectul care vizeaza restructurarea Guvernului.

Potrivit acestuia, respectivul proiect ""lansat pe surse"" si despre care a auzit din presa nu a fost asumat de nici un partid din Coalitie. Ciuca a subliniat ca sedinta Consiliului a fost una ""destul de vie"", dar in care nu s-a discutat ""nici macar un cuvant despre restructurare"". ""Sedinta nu s-a soldat cu nici o decizie. Asteptam cu interes ca in structura Coalitiei cei care au proiecte care vizeaza restructurarea sau orice alt proiect de impact pentru guvern si Coalitie sa prezinte aceste proiecte pentru a putea sa ne prezentam si noi o pozitie"", a conchis Ciuca.
FACILITATI. Pe de alta parte, conservatorii au anuntat ca propunerea legislativa apartinand deputatului PC Petru Calianu privind modificarea si completarea Legii 112 din 1995 pentru reglementarea situatiei juridice a unor imobile cu destinatia de locuinte, trecute in proprietatea statului, a fost adoptata ieri de plenul Camerei cu 221 de voturi ""pentru"", 23 ""impotriva"" si doua abtineri. Astfel, proprietarii locuintelor cumparate in baza Legii 112 vor putea sa le vanda, eliminandu-se astfel prevederea din legea initialam, care interzicea instrainarea locuintelor pe o perioada de zece ani. ""In sfarsit se va face dreptate. Era nedrept ca proprietarii sa nu se bucure de proprietatea lor"", a spus Calianu. Totodata, noul proiect le va permite proprietarilor sa-si cumpere si terenurile aferente caselor. ""Se rezolva o problema grea pentru cei peste o suta de mii de detinatori de astfel de locuinte"", a mai spus Calianu. (Carmen Vintila)

BANUIELI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.