Anul acesta, Festivalul National Studentesc de Muzica Folk de la Galati, intitulat ""Baladele Dunarii"", se va desfasura in perioada 27-28 mai. Organizatorii, Autoritatea Nationala pentru Tineret, Agentia pentru Sprijinirea Studentilor si Casa de
Anul acesta, Festivalul National Studentesc de Muzica Folk de la Galati, intitulat ""Baladele Dunarii"", se va desfasura in perioada 27-28 mai.

Organizatorii, Autoritatea Nationala pentru Tineret, Agentia pentru Sprijinirea Studentilor si Casa de Cultura a Studentilor din Galati, au dorit sa aseze tabara chiar pe Dunare, insa din cauza inundatiilor nu s-a putut realiza acest lucru. Asa ca cea
de-a zecea editie a festivalului va avea loc in Piata Publica. Intrarea va fi libera, iar concursul va incepe la ora 19:00.
Participantii sunt studenti din toate marile centre universitare din tara. Pana astazi s-au inscris 24 de concurenti. ""Baladele Dunarii"" este unul dintre putinele festivaluri care isi rasplatesc castigatorii cu premii in bani. Bugetul pe anul acesta este de aproximativ 16 milioane de lei, care se vor imparti astfel: la sectiunea ""Interpreti"", locul 1 va primi 3.000.000 de lei, locul 2 - 1.500.000 si locul 3 - 1.000.000 de lei, iar la sectiunea ""Grup"", locul 1 - 5.000.000, locul 2 - 3.000.000 si locul 3 - 2.000.0000 de lei vechi. Vor sustine recitaluri Ioan Gyuri Pascu (foto) si Mircea Vintila cu trupa Brambura, sambata 27 mai, Tapinarii si Nicu Alifantis& ZAN, duminica 28 mai. Si tot in ultima zi de festival, la capitolul eveniment figureaza o lansare de carte cu sesiune de autografe pe cele doua volume de ""Povestiri Alese"" ale lui Tudor Octavian. (Catalina Iancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.