National Geographic aduce ""oda"" celui mai popular sport Celor pasionati de un sport vechi de mii de ani, National Geographic le propune sambata, 27 mai, o intalnire de gradul zero: o serie de documentare in premiera, care aduc telespectatorilor

National Geographic aduce ""oda"" celui mai popular sport

Celor pasionati de un sport vechi de mii de ani, National Geographic le propune sambata, 27 mai, o intalnire de gradul zero: o serie de documentare in premiera, care aduc telespectatorilor informatii despre ""nasterea"" acestui sport, despre orasele Cupei Mondiale si multe alte surprize.

ISTORIA FOTBALULUI. Documentarul prezinta istoria culturala a celui mai popular sport din lume. Pornind din anul 2000 i.Ch. pana in prezent, documentarul analizeaza evolutia fascinanta a unui sport devenit astazi fenomen international. Filmul examineaza atractia magica a balonului rotund in tara cu cea mai importanta cultura a fanilor.

BARCELONA CONFIDENTIAL. In iunie 2003, un grup de profesionisti si milionari dotcom, condusi de avocatul Joan Laporta, a preluat FC Barcelona - unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume. Debutul lor in aceasta pozitie nu putea fi mai rau. Clubul era, practic, falimentar, echipa fusese umilita pe teren si timp de patru sezoane nu castigase nimic. Traiau in umbra succesului eternului lor rival, Real Madrid. Avand acces exclusiv la mecanismele interne ale clubului, acest documentar (ora 22:00) analizeaza echipa de manageri a lui Laporta in primul lor an la putere.

FOTBALISTI SI FRUMOASE. Peladao este un turneu unic de fotbal ce se desfasoara in mijlocul padurii amazoniene din Brazilia. Dar asta nu e totul. In Brazilia, frumusetea presupune competitie, iar fotbalul implica arta. Cu toate absurditatile sale fantastice, frumoasele si fotbalistii sai, Peladao ne ofera, la 28 mai, de la ora 00:00, o imagine originala a unei parti putin cunoscute a fotbalului brazilian, celebru in toata lumea.

ORASELE CUPEI MONDIALE. O noua serie din 12 parti prezinta orasele-gazda ale Cupei Mondiale FIFA 2006. München, Nürnberg, Leipzig, Berlin, Hamburg, Hanovra, Dortmund, Gelsenkirchen, Köln, Frankfurt, Kaiserslautern si Stuttgart devin temele episoadelor, oferind un tablou al traditiilor oraselor si istoria lor. Seria include interviuri cu personalitati importante ale oraselor, cu organizatorii evenimentului sportiv si cu cateva dintre cele mai admirate si cunoscute vedete ale fotbalului din toate timpurile, inclusiv jucatori din Bundesliga.

INFO


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.