Raportul din 16 mai a fost bun, mai sunt legi de adoptat, dar ministrul Integrarii, Anca Boagiu, face demersuri pentru ca urmatoarea evaluare a Comisiei sa fie data in luna septembrie. Ministrul Integrarii, Anca Boagiu, a tinut sa reconfirme ca r
Raportul din 16 mai a fost bun, mai sunt legi de adoptat, dar ministrul Integrarii, Anca Boagiu, face demersuri pentru ca urmatoarea evaluare a Comisiei sa fie data in luna septembrie.

Ministrul Integrarii, Anca Boagiu, a tinut sa reconfirme ca raportul de monitorizare al Comisiei Europene a fost ""cat se poate de corect pentru Romania, un raport pe care acum un an nu speram sa-l avem"". De altfel, ""incercam sa obtinem o evaluare in septembrie pentru a le oferi timp statelor membre care asteapta raportul din toamna pentru a ratifica Tratatul de Aderare a Romaniei si Bulgariei la UE"", a declarat oficialul roman, facand referire la viitoarea evaluare pe care Bruxellesul a anuntat ca o va publica probabil la inceputul lunii octombrie.
INTERESUL COMISIEI. ""Este important ca Romania sa faca progrese vizibile si, totodata, sa aiba o idee clara asupra obiectivelor sale, pentru ca numai asa va putea juca rolul adecvat pozitiei sale de al saptelea stat al Uniunii ca populatie si teritoriu"", a sustinut si seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, prezent, alaturi de Boagiu, la o conferinta organizata de Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. Intrebat ce parere are despre o restructurare a Guvernului, Scheele a explicat ca ""interesul Comisiei este de a avea un Guvern care functioneaza"", deoarece principala preocupare a CE este legata de continuitatea reformelor, si nu de persoane particulare. Anca Boagiu a specificat la randul ei ca reformele sunt o prioritate pentru Guvern.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.