Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a facut publica ""lista rusinii"" pentru recuperarea unor datorii ce depasesc 28 de milioane de euro. Lista cuprinde numele societatilor care au datorii la Casa Nationala de Asigurari de
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a facut publica ""lista rusinii"" pentru recuperarea unor datorii ce depasesc 28 de milioane de euro.

Lista cuprinde numele societatilor care au datorii la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), inca din 2003. ""Am realizat o lista a rusinii, care cuprinde 50.000 de firme din Romania, care din 2003 nu si-au achitat datoriile la CNAS. Sumele datorate depasesc 1.000 de miliarde de lei vechi. Cu acesti bani ar putea fi cumparate medicamente pentu doua luni"", a declarat Razvan Orasanu, presedintele AVAS. Termenul-limita pana la care societatile pot plati de bunavoie datoriile este 12 iunie, dupa care se va trece la executare silita. ""Toleranta zero pentru cei care nu inteleg ca trebuie sa-si achite datoriile"", a explicat Razvan Orasanu.
VINOVATII. Pe primul loc in topul datornicilor se afla Compania Nationala de Cai Ferate Romane Bucuresti, cu suma de 18 milioane de dolari, iar la polul opus se gaseste Michellin Distribution Romania, cu suma de 1 leu nou, potrivit presedintelui AVAS. Lista cuprinde si firme cu resurse suficiente pentru a-si achita datoria. Dintre acestea amintim: Banc Post, Banca Italo-Romana, Elvila, Parmalat, Vinalcool, Asigurari Ion Tiriac.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.