Site-urile dedicate adolescentilor abunda de imagini mai mult sau mai putin erotice,vulgare in limbaj. Nu exista limite, nu exista control al varstei atunci cand minorele se expun in imagini nepotrivite cu varsta lor. Exista puzderie de site-u

Site-urile dedicate adolescentilor abunda de imagini mai mult sau mai putin erotice,vulgare in limbaj. Nu exista limite, nu exista control al varstei atunci cand minorele se expun in imagini nepotrivite
cu varsta lor.

Exista puzderie de site-uri care aduna tineretul la o mai buna ""cunoastere"" si deschidere de noi perspective ""sociale"". In limbaj modern este vorba de libertate, distractie, prieteni etc. In realitate fete de 14 ani isi expun corpul, iar baietii etaleaza talente. O ancheta intreprinsa de site-ul curatmurdar.ro arata lipsa de responsabilitate si moralitate a unor indivizi in raport cu modul in care ar trebui tratati minorii cu acces la internet.
Spre exemplificare, ofertele generoase de pe love.restart.ro, intr-un ""test"" care s-a desfasurat pe o perioada de doua saptamani.
SIMULARE DE ""OFERTA"". Mai precis: s-a creat pe site un cont platit, pentru a avea acces la datele de contact ale copiilor; de pe acesta din urma s-a trimis catre 150 de adrese de email o invitatie la o sesiune foto ""pentru o revista sexy din strainatate"". Scopul acestui cont a fost de a testa reactia minorilor la un tip de propunere mai mult decat nepotrivit varstei lor. In momentul in care s-a creat contul la care s-a facut referire mai sus, s-a elaborat si un profil, datele care au fost puse la dispozitie nefiind in nici un fel verificate de responsabilii site-ului.
INDIFERENTA. Cu alte cuvinte, s-a permis sa se ataseze profilului respectiv o fotografie care le apartinea (aleasa in asa fel incat sa fie evident ca este ""luata de pe net""), iar dupa o saptamana in care un numar de 20 de useri au ridicat obiectii asupra veridicitatii pozei, profilul nici nu a fost sters si nici nu au fost atentionati ca nu este voie sa se introduca date false. Acelasi lucru s-a intamplat si cu numarul de telefon si adresa.
METODE. Printr-un SMS de numai 2 dolari (SMS care poate fi trimis de pe orice cartela prepay care poate fi ulterior aruncata, nu neaparat de pe numarul pe care l-ai trecut in profil) li s-a oferit pentru o perioada de 5 zile acces la datele de contact ale tuturor userilor, printre acestia numarandu-se si copii cu varsta intre 8 si 16 ani.
Cele mai multe raspunsuri au venit nu de la fetele cu varste de 14 si 15 ani, care nu numai ca au fost de acord sa pozeze fara sa adreseze (macar formal) intrebari legate de persoana care le va fotografia sau de locatia in care ar fi avut loc sedintele foto, ci au trimis si numarul de telefon. Refuzuri categorice au fost doar trei.

DISPONIBILE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.