NENOROCIRILE au si o definitie economica. De pilda, boala care costa putin. Omul e dus la spital, necazul lui e cam fara solutie, practic e trimis sa moara acasa, dar, din fericire, tratamentul nu-i deloc scump. Un noroc foarte romanesc: sa mori ieft
NENOROCIRILE au si o definitie economica. De pilda, boala care costa putin. Omul e dus la spital, necazul lui e cam fara solutie, practic e trimis sa moara acasa, dar, din fericire, tratamentul nu-i deloc scump. Un noroc foarte romanesc: sa mori ieftin. LANSAREA UNEI PUBLICATII oarecare e decisa de patroni, din motive numai de ei stiute, la dracua€™n praznic, intr-o mahala. Totusi, anuntul care spune ca ""se ofera sucuri si cafele gratis"" aduce o mie de gura-casca din tot orasul. Cei mai multi varstnici, care sorb in transa zemurile colorate, cu sentimentul ca a meritat efortul. Unul din ei, cu aerul ca ar mai exista un motiv care sa il justifice, arata spre closetele mobile de pe trotuar si zice: ""Tot gratis e si astea"". Ce mic e pretul demnitatii! VINE SI VREMEA cand cei care te abordeaza, desi nu-i cunosti, o fac doar ca sa-ti ceara ceva. Si nu intotdeauna pentru ei, ci pentru binele public. Cum ar fi, sa astupi gropile din asfalt, sa maresti pensiile, sa indrepti Turnul din Pisa, sa opresti viiturile. Tu, omul cu bun simt, te incingi in dialog, vrei sa-i convingi pe necunoscuti ca nu-s treburi pe puterile tale, ca nu esti competent sau ca nu e posibil. Si, fireste, esti facut sluga guvernului, esti scuipat, injurat, blamat, te bucuri de toate binefacerile dezbaterii democratice de trotuar. Politicienii procedeaza mai intelept. Ei nu spun niciodata nu pot, nu e treaba mea, n-am chef. Spun, la orice le ceri, da. E regula de aur a politicii, sa nu spui niciodata nu. E normal sa nu-ti tii promisiunile, dar sa te fereasca sfantul sa-ti previi alegatorii ca ai puteri limitate. INTR-UN GALANTAR cu pesti e expus si un ""pastrav somonizat"". Termenul e probabil in uz in crescatorii, fapt care nu te impiedica sa-l citesti ""pastrav sodomizat."" Ce de grozavii mai pune la cale omenirea: somonizeaza pastravii, pastravizeaza crapii, icrizeaza vacile, pestizeaza gainile! POVESTEA TRAGI COMICA a mamosului care a gresit patul si i-a zis nevestei secretarului PCR cu propaganda pe judet ceea ce le zicea de regula proastelor care faceau copii cu tati necunoscuti pe aratura: ""Si, zii asa, fa, ti-ai ridicat degraba fusta si acum vii la doma€™ doctor sa te scape de plod!"".
Chemat la judet, ca sa dea socoteala de necuviinta, medicul a raspuns cinstit ca a gresit persoana si ca in nici un caz nu si-ar fi permis sa-i vorbeasca astfel tovarasei sotii de secretar cu propaganda. Asta l-a salvat, sinceritatea. Tovarasul prim gasea si el ca tarancilor poti sa le vorbesti golaneste.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.