Vineri, 19 mai 2006, la ora 11:52, Mediafax a transmis urmatoarea stire:
""Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, l-a vizitat vineri, la Spitalul Ellias, pe presedintele Traian Basescu, la invitatia sefului statului, care a dorit sa se informe
Vineri, 19 mai 2006, la ora 11:52, Mediafax a transmis urmatoarea stire:
""Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, l-a vizitat vineri, la Spitalul Ellias, pe presedintele Traian Basescu, la invitatia sefului statului, care a dorit sa se informeze in legatura cu situatia privind gripa aviara"".
E un adevar de bun-simt comun ca politicienii sunt altfel decat noi, oamenii obisnuiti.
Adrian Nastase s-a remarcat in campania electorala ca un preocupat de ochii blanzi ai viteilor si de ciocul gastelor, desi toti il stiau iubitor de carti rare si, mai ales, de politica din dosul perdelelor.
Pe 2 octombrie 2004, Traian Basescu a plans cand Theodor Stolojan si-a anuntat retragerea din cursa electorala, desi ar fi trebuit sa rada in hohote, daca ne gandim ca momentul ii deschidea carosabilul spre Palatul din Deal.
Cunoscut fiind acest adevar, nu ne-a mirat absurditatea de care era gravida stirea. Un om e vizitat la Spital din initiativa celuilalt, in nici un caz invitat de pacient. Unui om obisnuit i se aduc la spital portocale, in nici un caz nu i se aduce situatia gripei aviare.
Nu ne-a mirat comportamentul anapoda pe care-l presupunea stirea Mediafax, redactata dupa un Comunicat oficial.
Ne-a mirat, in schimb, ce s-a intamplat dupa aceasta vizita, pe parcursul careia s-a discutat despre gainile bolnave, si nu despre fetitele dulci din Bucuresti, cum sta bine unor barbati ce se apropie de povarnisul erotic al vietii.
Potrivit unui alt Comunicat, tot vineri, 19 mai 2006, Traian Basescu a fost vizitat la spital de Radu Timofte, directorul SRI. Spre deosebire de Gheorghe Flutur, Radu Timofte e un apropiat al Casei Basescu. E apropiat Radu Timofte si al altor Case, unele atat de suspecte de activitati mafiote, ca ditamai directorul SRI ar trebui sa evite si a zbura pe deasupra lor cu cursa Bucuresti - New York, d-apoi sa le mai fie apropiat.
Ca apropiat al Casei Basescu, Radu Timofte putea sa-l viziteze pe presedinte la spital, la invitatia acestuia. Pacientul putea sa-l roage sa treaca pe la el, sa faca impreuna o partida de table sau un skandenberg, prilej pentru Traian Basescu sa-si verifice stadiul de recuperare a muschilor.
Potrivit Comunicatului, Traian Basescu a cerut SRI sa se implice mai profund in cercetarea felului in care s-a ajuns la noul si dezastruosul val de gripa aviara. Acest lucru s-a petrecut la solicitarea ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur.
Din cate stim, domnul presedinte s-a operat la coloana, si nu la cap. Pentru ca trebuie sa fii in plin proces de recuperare dramatica a facultatilor mintale ca sa faci jocul ieftin al lui Gheorghe Flutur. Principal responsabil nu numai de ivirea noului val de gripa aviara, dar si al bulibaselii care defineste lupta impotriva bolii, ministrul Agriculturii cauta a iesi basma curata, nascocind o conspiratie impotriva gainuselor noastre dragi.
O conspiratie ticluita de o putere straina, desigur, o data ce Serviciul Roman de Informatii a primit mandat prezidential sa se implice.
Fie si doar convocand pe directorul SRI in contextul preocuparilor sale fata de noul dezastru national, Traian Basescu intareste acest semnal de tip Gigi Becali dat natiunii gugustiuce.
Romanii vor vedea in gestul lui Traian Basescu confirmarea scenariilor pe care le discuta ei la o bere pentru a le continua la o partida de clantanit seminte. Si anume ca gripa aviara din ultimul timp e rodul unei lovituri date menite a destabiliza tarisoara noastra mult iubita, si nu rodul bramburelii de tip moldo-valah. Admitand, fie si prin absurd, ca un complot din exterior a adus in tara un transport de pui vii infectati, pentru a crea in Romania Cernobilul aviar, tot ce s-a intamplat dupa asta tine exclusiv de realitatile noastre de tara fara nici o legatura cu standardele europene.
Principala cauza a extinderii gripei aviare, ca si a aspectului de haos apocaliptic din ansamblul masurilor luate (vezi masura prosteasca de a ucide toate pasarile unei localitati) trebuie cautata in nerespectarea a ceea ce occidentalii numesc proceduri.
De ce nu respecta romanii procedurile?
Un raspuns, chiar daca partial, poate fi gasit in perioada regimului Basescu, definita pana acum tocmai prin dispretul celor de la Putere fata de proceduri. Cum sa respecte romanii obisnuiti procedurile, cand romanii stabi - de la presedintele, care incalca procedurile consfintite in Constitutie, pana la procurorii DNA, care incalca procedurile scrise in Codul de Procedura Penala - le trateaza ca si cum ar fi facultative.
Nu pe Radu Timofte ar fi trebuit sa-l cheme Traian Basescu pentru a descoperi cauzele dezastrului numit gripa aviara, ci chiar pe Traian Basescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.