Romania se afla pe o lista a tarilor care ar fi platit rascumparare pentru eliberarea ostaticilor din Irak, noteaza cotidianul britanic The Times. Ziarul nu ofera mai multe detalii despre oferta Bucurestiului pentru eliberarea celor trei jurnalisti M
Romania se afla pe o lista a tarilor care ar fi platit rascumparare pentru eliberarea ostaticilor din Irak, noteaza cotidianul britanic The Times. Ziarul nu ofera mai multe detalii despre oferta Bucurestiului pentru eliberarea celor trei jurnalisti Marie-Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci, dar precizeaza ca exista voci care sustin aceasta teorie.
The Times aminteste ceea ce presa europeana a mai scris, si anume ca Franta, Italia si Germania au platit, in secret, un total de 45 de milioane de dolari in schimbul eliberarii a noua cetateni rapiti in Irak. Parisul, Roma si Berlinul au negat, repetat, aceasta informatie, dar ziarul pretinde ca, la Bagdad, exista ""documente aflate in posesia unor oficiali din cadrul securitatii implicati in eliberarea ostaticilor"".
SE SPUNE... ""Se spune ca si alte guverne, intre care Turcia, Romania, Suedia si Iordania, ar fi apelat la aceeasi solutie"" - de plata a unor rascumparari, sustine The Times.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.