Proiectul ""Polul Social"", lansat de tandemul Iliescu-Roman, este pus astazi pe masa discutiilor in cadrul unei dezbateri ce se desfasoara
in cursul dupa-amiezii, la
Romexpo.

Titulatura dezbaterii nu face nici o referire la Polul Social, aceasta purtand numele de ""Stanga unita impotriva ofensivei dreptei"".
""Nu este vorba despre o discutie despre Polul Social sau despre o constructie politica, este o dezbatere cu oameni interesati intr-un raspuns unitar al stangii romanesti la actuala guvernare de dreapta"", a declarat Geoana. El a precizat ca si Ion Iliescu a reconfirmat ca ""nu este vorba de constructie politica, nici macar de o idee de Pol Social ca si constructie"".
MESAJ. In ultima vreme, Iliescu a transmis insistent mesajul ca nu se pune problema unei structuri politice, spre deosebire de Petre Roman, care a anuntat ca la dezbaterea de astazi, va vorbi despre proiectul sau de unificare a fortelor de stanga, un proiect ""eminamente politic"". Alaturi de Iliescu (moderator), Roman si Geoana, la dezbatere vor participa mai multi lideri ai PSD, dar si fostul presedinte executiv Adrian Nastase, care va prezenta o alocutiune. (Lavinia Dimancea)