Traditia culinara, obiceiurile si portul localnicilor din Valea Jiului au fost premiate la festivalul international de la San Remo, copiii acestora reusind sa castige premiul I si o diploma speciala pentru o reteta unica de taitei cu varza, ciorba de
Traditia culinara, obiceiurile si portul localnicilor din Valea Jiului au fost premiate la festivalul international de la San Remo, copiii acestora reusind sa castige premiul I si o diploma speciala pentru o reteta unica de taitei cu varza, ciorba de vitel cu macris si tocanita de vitel cu leurda.

Coordonatorul grupului, Rodica Butnariu, a declarat ca la acest festival, copiii din Valea Jiului au concurat cu peste 2.000 de alte grupuri de copii din intreaga lume, care au prezentat diferite retete culinare si obiceiuri din zonele pe care le reprezentau, transmite corespondentul Mediafax. ""Trebuia sa cream retete in bucatarie care sa aiba neaparat o planta medicinala si o pasta fainoasa. Am participat cu trei retete autentice si, spre surprinderea noastra, termenul de finalisti sub care am fost invitati sa participam a insemnat castigatorii marelui premiu la sectiunea culinara. Emotiile au fost foarte mari cu atat mai mult cu cat am urcat pe scena festivalului de la San Remo"", a declarat Butnariu. Copiii au invatat sa faca mancare la orele de gastronomie de la scoala, iar la concurs retetele au fost insotite de o harta a zonei din care provin.
De asemenea, ansamblul folcloric de copii ""Dorulet"" a dus traditia portului si muzicii populare la un alt festival international care a avut loc in Polonia, unde au fost considerati cei mai buni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.