Coordonatorul grupului, Rodica Butnariu, a declarat ca la acest festival, copiii din Valea Jiului au concurat cu peste 2.000 de alte grupuri de copii din intreaga lume, care au prezentat diferite retete culinare si obiceiuri din zonele pe care le reprezentau, transmite corespondentul Mediafax. ""Trebuia sa cream retete in bucatarie care sa aiba neaparat o planta medicinala si o pasta fainoasa. Am participat cu trei retete autentice si, spre surprinderea noastra, termenul de finalisti sub care am fost invitati sa participam a insemnat castigatorii marelui premiu la sectiunea culinara. Emotiile au fost foarte mari cu atat mai mult cu cat am urcat pe scena festivalului de la San Remo"", a declarat Butnariu. Copiii au invatat sa faca mancare la orele de gastronomie de la scoala, iar la concurs retetele au fost insotite de o harta a zonei din care provin.
De asemenea, ansamblul folcloric de copii ""Dorulet"" a dus traditia portului si muzicii populare la un alt festival international care a avut loc in Polonia, unde au fost considerati cei mai buni.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro