Fericirea are multe orizonturi. Poate la fel de multe, daca nu cumva mai multe, mult mai multe orizonturi decat prea cuvenitele puncte de suspensie care ar fi putut rezolva mai eficient toata fraza asta lipsita de continut. Totul e sa dai un cont
Fericirea are multe orizonturi. Poate la fel de multe, daca nu cumva mai multe, mult mai multe orizonturi decat prea cuvenitele puncte de suspensie care ar fi putut rezolva mai eficient toata fraza asta lipsita de continut.

Totul e sa dai un contur foarte bine definit absentei. Sa executi cat mai bine o forma fara fond. Nu condensa intelesurile, se spune ca asta e apanajul amatorilor, al incepatorilor, al... al pasionatilor, al... al indragostitilor...al patimasilor... Profesionistii duc spre perfectiune lipsa fondului in esenta lui punand tunurile spoturilor de lumina spre orice ramasita sau reziduu scanteietor al ideii de id...e in sine, ea, ideea. Harsaiala vietii poate... O de necontestat experienta de... Dar ce fel de viata e asta ?!
O nuanta de bon-ton a nereusitei de A FI pana la capat, a esecului, a ratarii aproape firesti si... atata vreme cat pana si Iisus a ratat... Cine suntem noi sa ne punem cu nostalgia ratarii ca mod de viata, ca fel de a fi, argument suprem fiind promisiunea imposibila a zilei ce va sa vina?!
Ne putem da oricand, mai ales ca e o moda deliranta, doctoratul in clipe traite, trecute, ce nu ne plac, nu ne reprezinta dar care ne achita facturile de zi cu zi.
Nu condensa intelesurile, lasa speranta lasitatii sa traiasca! Teme-te ca nu care cumva sa spui tu ultimul cuvant! Ce maxima vanitate! Opreste-te la timp, lasa-i sa mimeze cititul printre randuri, deplina intelegere, oarba, plina de tot felul de inexactitati dar, altfel, plina de promisiuni doar sperate candva, undeva...
Ce ciudat?! Sa ajungi sa te temi de clipele traite cu adevarat, de cuvinte, chiar asa descarnate de restul dimensiunilor lor firesti, traduse pe intelesul nefiresc de saracacios, bidimensional al hartiei si sa fugi in ciorbe prea lungite de betia imediatului. Profesionistii scriu editoriale, amatorii au versurile, textele, condensarea, esentializarea, scoaterea din dictatura lui acum.
Momente in timp, clipe, fericiri condensate in delicata frumusete a tristetii din cuvintele fara orizonturi.
Un amator a salvat lumea. Profesionistii au facut Titanicul.
Cine se va bate mai tare cu pumnul in piept?
E un orizont in fiecare clipa. Poate rezolva un cuvant aceasta fericire?
Sunete, fericiri, clipe.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.