Dupa varsta de 50 de ani, 70% din populatie sufera de afectiuni ale labei piciorului: monturi, deformari, degete incalecate si alte neplaceri. Iata cum explica prof. dr. Andrei Firica, intemeietor de scoala in ortopedie, unele neplaceri aparute l
Dupa varsta de 50 de ani, 70% din populatie sufera de afectiuni ale labei piciorului: monturi, deformari, degete incalecate si alte neplaceri.

Iata cum explica prof. dr. Andrei Firica, intemeietor de scoala in ortopedie, unele neplaceri aparute la laba piciorului. Mai intai apar dureri mari si primul care se deplaseaza este osul metatarsian al degetului mare. Varful lui se indreapta spre celelalte degete, iar metatarisan 1 iese in afara ca monturi. Mai mult, falanga degetului mare se si roteste, din aceasta deformare a degetelui mare incep sa se incalece degetele labei piciorului. Degetul 2 incaleca degetul 1 care venise spre interior si apoi incalecarea degetelor se extinde si la celelalte degete. Operatia este complexa si delicata, e o treaba de ceasornicar folosind scule fine, fiindca degetele 4 si 5 sunt compuse din oase foarte mici. Chirurgul ortoped opereaza fiecare falanga a degetelor, gasind solutii specifice fiecarui deget. In cazul monturilor, se taie din os, se schimba geometria osului si se fixeaxa unele articulatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.