Prefectii din judetele in care s-au semnalat focare sau doar suspiciuni de gripa aviara reactioneaza diferit la aceasta problema. Daca ieri prefectul de Valcea, Anuta Handolescu, a stat in Prefectura pana la pranz, prefectul de Sibiu trimite salutari din SUA.

BACAU. Activitate intensa. Prefectul Gabriel Berca a fost gasit pe mobil tocmai cand se indrepta spre focarele aviarei in vreme ce directorul DSV Bacau se afla ieri la ora 13:00 imbracat lejer in zona Pietei centrale.
PRAHOVA. Suspiciunile de gripa aviara aparute in judetul Prahova au tinut ieri autoritatile in priza. Prefectul Corneliu Popescu era la ora pranzului intr-o intalnire a Comandamentului epizootic. El a declarat ca sunt pregatiti pentru orice situatie, fiind toti ""in stare de alerta"".
VALCEA. Anuta Handolescu, prefectul de Valcea, a lucrat ieri numai pana la pranz, sedinta Comandamentului Antiepizootic de la ora 17:00 fiind suspendata, pe motiv de sarbatoare. Nici subprefectul nu s-a mai stresat in week-end, fiind plecat cu ""alte probleme"" la Bucuresti.
NEAMT. Prefectul Toader Mocanu nu s-a aratat ieri pe la sediul institutiei pe care o conduce. Ieri, la ora 14:00, singura persoana din prefectura care a putut da lamuriri legate de Mocanu a fost jandarmul care se ocupa de paza institutiei.

SIBIU. In ciuda faptului ca s-a confirmat existenta unui focar de gripa, prefectul Ion Ariton (foto) sta linistit in vacanta, in SUA. Subprefectul Marin Craciun si-a scuzat seful, dar nu prea i-a iesit. Tot in concediu este si primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
COVASNA. Domnul prefect a raspuns la telefon, dar nu se afla la birou, ci acasa, la masa. ""Situatia e sub control"", ne spune prefectul Gyorgy Ervin dupa ce a terminat de mancat. La prefectura insa e pustiu. La telefon raspunde paznicul sediului.
BUZAU. La cabinetul prefectului de Buzau, Cristinel Marian Bigiu, nu raspunde nimeni. In schimb, il gasim pe acesta la telefonul mobil. Aflam astfel ca toata lumea este in alerta, chiar daca la Buzau situatia este stabila.
VRANCEA. Toata lumea e la posturi. Secretara prefectului Ion Oprea ne spune ca seful sau este plecat ""in teren"", pe la Ruginesti. De la purtatorul de cuvant aflam ca la Prefectura Vrancea se lucreaza la foc continuu, de cand a fost anuntata prima suspiciune de gripa aviara in judet.
ALBA. Ieri, la ora 13:45, in antecamera cabinetului prefectului de Alba, Cosmin Covaciu, un functionar care asigura permanenta, dormea lin. Speriat, omul s-a trezit brusc: ""Domnul prefect? Nu, nu a fost astazi pe aici, nu cred ca mai vine de pe-acuma€¦"", a raspuns functionarul. Intrebat de gripa aviara, cerberul usii prefectului Covaciu s-a luminat la fata: ""Nu e nici o problema cu gripa aviaraa€¦ S-a confirmat, a fost alarma falsa la Santimbru"". Parerea lui...