Populatia din Muntenegru, chemata ieri la urne, a votat cu o larga majoritate separarea de Serbia. Muntenegrenii au votat separarea de Serbia, trimitand in istorie ultima ramasita a fostei Iugoslavii. Primele estimari date publicitatii de Centru

Populatia din Muntenegru, chemata ieri la urne, a votat cu o larga majoritate
separarea de Serbia.

Muntenegrenii au votat separarea de Serbia, trimitand in istorie ultima ramasita a fostei Iugoslavii. Primele estimari date publicitatii de Centrul pentru Alegeri Libere si Democratie aratau ca populatia a votat in proportie de 56,3% pentru independenta. Cele 1.120 de sectii de votare s-au deschis la ora locala 8:00 si
s-au inchis la ora locala 21:00. Pentru ca Muntenegru sa se rupa de Serbia era nevoie de participarea a 50% dintre alegatori si de ""da""-ul a 55% din acestia.
ISTORIE COMUNA. Dupa dizolvarea Uniunii Serbia si Muntenegru, infiintata in 2003 la insistenta UE, fosta Iugoslavie va deveni, definitiv, istorie. Uniunea era singura forma de stat federal ramasa dupa razboi. Relatiile dintre Belgrad si Podgorita sunt destul de stranse. Populatiile din cele doua tari vorbesc aceeasi limba, au aceeasi religie, au o istorie comuna si relatii economice. Ceea ce ii desparte este insa mai puternic. Sustinatorii independentei spun ca, fara Serbia si problemele ei, Muntenegru va avea sanse mai mari sa prospere si sa intre in UE.

CEI MAI MICI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.