Numai Dumnezeu ne poate scapa de aviara. Sau pasarile calatoare si salbatice. Intr-o buna zi si acestea vor intelege ca pe-aici, cu toti codrii verzi si cu toate vaile adanci, nu prea ai ce sa mai cauti. Si spun asta cand ma uit cum se misca trupa de

Numai Dumnezeu ne poate scapa de aviara. Sau pasarile calatoare si salbatice. Intr-o buna zi si acestea vor intelege ca pe-aici, cu toti codrii verzi si cu toate vaile adanci, nu prea ai ce sa mai cauti. Si spun asta cand ma uit cum se misca trupa de balet si aviara a domnului Gheorghe Flutur. Spectacolul are ceva din filmele cu pretentii si cu prosti, dar, de fapt, e o facatura, un kitsch. Gheorghe Flutur, prim-solistul operei de trei parale aviare din Ceamurlia, adica de pe acolo de unde s-au pus bazele celebrului virus in Romania, tine zilnic concerte pe toate scenele posibile si imposibile. Ceea ce ma surprinde placut la domnul ministru este ca se tine de partitura. Tine si cu dintii de rolul sau, astfel incat de aproape un an ne spune acelasi lucru: cum se fierbe si cum se omoara pasarica. Am inteles, nu-i plac infloriturile, nu vrea sa improvizeze deloc, dar totusi spune si tu ceva de impotenta cocoselului, oricare ar fi el. Nimic despre incompetenta celor din sistemul veterinar, nimic despre haosul organizarii combaterii gripei aviare, nimic despre adevaratele cauze ale raspandirii virusului H5N1. Cred ca s-a saturat toata lumea de numerele de iluzionism pe care domnul Flutur - uite aviara, nu-i aviara - le face pe toate canalele la ore de maxima audienta. Bineinteles ca domnia sa nu se face vinovat de toate relele din domeniu. Stim cu totii ca Romania este o tara bolnava, o tara plina de cicatrice in toate punctele sensibile, ca e o tara ca o rana. Si tocmai de aceea ar trebui sa fie mai rezervat, mai echilibrat in tot ceea ce face, mai ales cand e vorba de un subiect atat de delicat. Asta si pentru ca stim cu totii ce se afla sub iarba verde de acasa, ce se afla in spatele gardului proaspat vopsit si chiar ce se afla in spatele bunelor intentii. Stim ca suntem la pamant si tocmai de aceea n-avem nevoie de cineva care sa ne spuna cat de frumosi si cat de destepti suntem! Demagogia domnului Flutur si superficialitatea sa nu trebuie sa duca la modificarea tulpinii virusului de politician roman, ci la disparitia sa!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.