Peste 200 de locuitori din zona Andronache din Sectorul 2, in care a fost instituita ieri-seara carantina de gradul I, sunt izolati pentru o perioada de cel putin o saptamana. Stiind aproape sigur ca o zona mai extinsa va intra in carantina, locuitor

Peste 200 de locuitori din zona Andronache din Sectorul 2, in care a fost instituita ieri-seara carantina de gradul I, sunt izolati pentru o perioada de cel putin o saptamana. Stiind aproape sigur ca o zona mai extinsa va intra in carantina, locuitorii din cartierul Andronache s-au bucurat ca doar trei strazi sunt izolate. Doar capra vecinului... In perimetrul izolat nu intra si nu iese nimeni, in afara de inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare. In caz de urgente medicale, locuitorii din zona vor avea si ei ""pasaport"" de iesire.
CONCEDIU FORTAT. Cei care au intrat in carantina intra automat si in concediu. Ei nu pot merge in urmatoarea saptamana la serviciu si sunt scutiti de Primarie, a anuntat primarul Neculai Ontanu. ""Nu putem sa lasam oamenii sa-si piarda locurile de munca. In cazul celor care lucreaza si trebuia sa ajunga la munca, vom lua legatura cu angajatorii si vom gasi formula prin care acestia sa fie scutiti de la serviciu"", a spus edilul. ""Nu
ne-a zis nimeni de la Primarie nimic. Am auzit la televizor si pe la vecini ca nu mai putem sa iesim. L-am sunat pe patron si i-am zis ca sunt in carantina si nu pot ajunge la munca. A zis ca nu e nici o problema, se rezolva"", ne-a spus ieri-seara un tanar care locuieste in perimetrul izolat, dialogul cu el avand loc peste gardul devenit ad-hoc cortina sanitara.
IZOLAT SI NU PREA. Zona intrata in carantina era ieri-seara impanzita de politisti, care blocau accesul in perimetrul izolat. Totusi paza avea si fisuri. Cativa locuitori, plecati sa cumpere bere inainte de ora H a carantinei, s-au intors acasa folosind... curtile vecinilor. Un barbat care plecase de acasa pe la pranz a fost oprit de politisti cand a vrut sa se intoarca. ""Eu ce fac acum, unde dorm, ca sotia si copilul ma asteapta acasa. Unde dorm atatea zile?"", i-a intrebat omul pe politisti. ""Nu intra si nu iese nimeni, asta e ordinul"", au spus oamenii legii. Dar cum la bariera isi rup gatul leii, iar cateii trec pe sub ea, un vecin il indeamna: ""Ia-o, ba, prin curte pe la popa. Mergi din curte in curte si ajungi"".

EXODUL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.