Eurocopter Germania ar putea investi in Romania cel putin 80% din valoarea incasarilor aferente unui contract de livrari de elicoptere, potrivit unor anunturi oficiale. Tranzactia face parte din sistemul de compensare (offset) pe care legea il pe
Eurocopter Germania ar putea investi in Romania cel putin 80% din valoarea incasarilor aferente unui contract de livrari de elicoptere, potrivit unor anunturi oficiale.

Tranzactia face parte din sistemul de compensare (offset) pe care legea il permite in cazul achizitiilor pentru nevoi de aparare, in scopul echilibrarii balantei comerciale.
PRIVATIZARE. Investitia ar putea consta in participarea Eurocopter la privatizarea IAR Ghimbav, tema abordata in discutiile de la inceputul lunii martie dintre premierul Calin Popescu Tariceanu si reprezentantii companiilor EADS si Eurocopter, o filiala a EADS. IAR si EADS au infiintat deja o societate mixta. Recent, Ministerul Administratiei si Internelor si-a anuntat intentia de a cumpara prin licitatie publica elicoptere de 220 de milioane de euro. Totodata, Guvernul a stabilit ca importurile speciale se pot compensa prin achizitiile exportatorului de actiuni la firmele romanesti. (A. N. Ionescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.