Poftiti in vagoane! Trenul personal numarul 1959 (anul in care papusa Barbie a fost lansata pe piata) pleaca de la linia New York, cu directie in toata lumea. Si la Bucuresti.

Barbie nu este o papusa obisnuita. Nu a fost uitata in tren! Este cea mai iubita de fetite, cea mai populara jucarie, obiect pentru colectionari, o inspiratie pentru creatorii de moda, producatorii de filme si vedetele pop, cea mai si cea mai dintre toate jucariile pamantului. Atatea superlative! Te intrebi, ""oare papusa asta este chiar papusa? I s-a acordat poate prea multa atentie si pare insufletita... E reala?"" Da, este reala si foarte cautata. In lume, la fiecare trei secunde, se vinde cate o Barbie. Cine n-are Barbie trebuie sa-si ia una. De dragul copilului sau si daca-si permite, evident. Costurile ei in Romania sunt putin mai ridicate decat ale altor jucarii. Oricum, Barbie a facut istorie.
BAL. In calatoria noastra de-a lungul existentei papusii Barbie stationam pentru cateva momente la Bucuresti. In perioada 23 mai-11 iunie, in premiera pentru Romania, va avea loc in Piata Revolutiei expozitia itineranta cu vanzare, organizata de Events, ""World of Barbie"". La 2 iunie, se anunta si un bal maret pentru cei mici, cu printi si printese. Fiecare copil va fi costumat ca la cartea de povesti si ca la Curte.
Dar, pana atunci, pastrati-va locurile pe care le aveti in trenul nostru personal si calatoriti in timp, pentru a afla ce este mai interesant despre papusa papusilor, acest superstar incontestabil in universul copiilor.
1959 - Ruth Handler, co-fondatorul companiei californiene de jucarii Mattel, a prezentat un nou model de papusa imbracata: Barbie, numita astfel dupa fata ei, Barbara. In primul an s-au vandut 351.000 de papusi Barbie, la un pret de 3$ pe bucata. Este cea mai bine vanduta jucarie din toate timpurile. Se inregistreaza vanzari mai mari de 3,6 miliarde de dolari pe an. Prima cariera a papusii Barbie a fost de manechin de moda adolescent. De-a lungul timpului, a avut peste 80 de profesii: dentist, chirurg, astronaut, star rock, candidata la presedintie, profesoara, soldat, cantareata etc. In 1964, Barbie ""a intrat"" la colegiu. In 1975 a fost introdusa prima papusa Barbie ca fiind atlet olimpic, iar in 1985 a primit primul ei computer. Barbie a tinut mereu pasul cu moda, a evoluat o data cu tehnologiile epocii. Papusa Barbie are aproape 45 de animale de casa, printre care caini, cai, ponei, pisici, papagal, cimpanzeu, un urs Panda, o girafa si o zebra. Surorile ei sunt Skipper (""nascuta"" in 1964), Tutti Stacie (1992), bebelusul Kelly (1995) si Krissy (1999). La doi ani dupa aparitie, Barbie si-a gasit si un prieten: Ken, numit astfel dupa numele celui de-al doilea copil al lui Ruth Handler. Din 1959 au fost introduse mai mult de un miliard de costume pentru Barbie si prietenii ei. Hainele au fost create de mari designeri de moda: Yves Saint Laurent, Christian Dior, Valentino, Perry Ellis, Oscar de la Renta si Bob Mackie.

2004. Anul in care Barbie si-a facut un prieten. Avea nevoie de el,
pe langa cele aproape 45 de animale de casa!