Click pentru a vota UN SINGUR CANTEC NESFARSIT ""CUM AM AJUNS SA TE IUBESC/ Nici pana azi nu stiu/ Cum, fata, vreau sa ma feresc/ Si tot la tine vin/ De ce m-oi fi oprit din drum/ Tocmai la ochii tai?"" ""NE CUNOASTEM DI

Click pentru a vota

UN SINGUR CANTEC NESFARSIT
""CUM AM AJUNS SA TE IUBESC/ Nici pana azi nu stiu/ Cum, fata, vreau sa ma feresc/ Si tot la tine vin/ De ce m-oi fi oprit din drum/ Tocmai la ochii tai?"" ""NE CUNOASTEM DIN VEDERE/ Dar oricand e o placere/ Sa revezi ochii ce-i stii de-o viata/ Intalniti de dimineata/ Si cand ninge, si cand ploua/ In masina 79."" Asa ne-am gandit noi sa cream o imagine unitara a muzicii romanesti de varf: legand intre ele textele melodiilor celebre. Parca ar fi un singur cantec tandru si nesfarsit ca marea.
SLAGARE PENTRU MILENIUL TREI
Primul album ""Cantecele noastre, toate"" a fost un succes de marketing si o dovada clara ca slagarele secolului XX au ramas la fel dea€¦ slagare si in mileniul trei. Intercont Music va edita - sub egida Jurnalului National - un alt album care va aparea dupa ce dumneavoastra va veti spune din nou cuvantul. Votingul va dura pana la 5 iunie. ""Cantecele noastre, toate"" este un pariu pe care-l vom castiga si de data aceasta. Muzica romaneasca adevarata n-a murit. Si daca n-a murit pana acum, nici n-are ""sanse"" sa moara vreodata.
MULT MAI DE PRET E IUBIREA
""Il re di denaro"" (""Regele banilor"") a ajuns in Romania in 1972. Sasa Georgescu a scris textul, iar Corina Chiriac a dat viata piesei ""Banii n-aduc fericirea"". Cate bancuri nu s-au facut la vremea aceea pe marginea textului! ""Banii n-aduc fericirea, numarul lor insa, da!"" era unul dintre pandantele la textul melodiei. Pe-atunci, glumita nevinovata, dar astazi, si un pusti de 10 ani e convins ca asa si este!
O PIESA CU DOUA DESTINE
Jumatate Aura, jumatate Nicu. Si ""Aproape liniste"".
O piesa impartita la doi. Impreuna, dar separat, i-au asigurat succesul. Nicu
Alifantis este ""taticul"" de fapt si de drept al piesei ""Aproape liniste"". A compus-o, a
cantat-o, dupa care i-a incredintat-o Aurei Urziceanu. Cea care a oficiat aceasta ""tranzactie"" este nimeni alta decat Ioana Bogdan. Textul melodiei cu doua destine
ii apartine lui Alexandru Andries.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.