Daca deputatul liberal Raluca Turcan sustine ca exista o situatie tensionata in PNL si se pregateste inlaturarea gruparii Stolojan, fostul presedinte Mircea Ionescu Quintus sustine contrariul, dar ia in calcul excluderea lui Stolojan din partid.

Deputatul PNL Raluca Turcan admite ca, in acest moment, in PNL exista persoane care pregatesc debarcarea din partid a gruparii lui Theodor Stolojan. ""Am auzit ca sunt oameni care spera lucrul acesta, ca e mai usor si mai comod sa scapam de vocile incomode, care se exprima liber si nu spun intotdeauna ceea ce trebuie, decat sa venim cu argumente"", a afirmat Raluca Turcan joi seara intr-o emisiune televizata. Intrebata fiind daca momentul debarcarii este aproape, liberalul a spus: ""S-ar putea sa fie aproape"". Raluca Turcan a precizat ca nu exista totusi o grupare Stolojan, pentru ca ""lui Stolojan nu-i plac comploturile"".
TENSIUNI IN PNL. Ea a mai spus ca, in momentul de fata, situatia din PNL este una tensionata. ""In afara de faptul ca s-a produs si o rasturnare a valorilor intr-o mare parte, in sensul in care multi oameni au muncit in campania electorala, dupa care destul de multi care n-au muncit s-au regasit in anumite functii, as putea spune ca s-a conturat asa o grupare de oameni care sunt transmitatori de mesaj informal al PNL-ului si care ataca in permanenta PD, Alianta si pe Traian Basescu. Si cred ca acesta este cel mai mare pericol care planeaza in acest moment asupra PNL"", a afirmat Turcan.
ATAC LA TARICEANU. Deputatul liberal Raluca Turcan l-a atacat si pe liderul PNL, premierul Tariceanu. ""In campania electorala, in momentul in care am mers in fata oamenilor, am propus un proiect politic, un proiect care presupunea o alianta solida, coerenta, unita si care urma, la un anumit moment, sa se transforme intr-o structura politica uniforma. Din pacate, PNL in acest moment s-a indepartat destul de mult de promisiunile facute in campania electorala in privinta proiectului politic"", a declarat Turcan.
RESTRUCTURARE. Raluca Turcan sustine totodata ca exista un mare pericol pentru membrii Cabinetului Tariceanu. ""Noi am preluat o structura guvernamentala de la PSD, creata de Adrian Nastase, pentru a da cat mai multe functii cat mai multor oameni. Noi ne-am pus si noi oamenii in aceste functii si in aceasta structura guvernamentala si nu mai vrem sa facem ce am propus in campania electorala, adica sa restructuram Guvernul, sa-l reformam. Si cred ca acesta este pericolul cel mai mare pentru cei din actualul Guvern: sa tina foarte mult la functiile lor, la fotoliile lor si sa nu respecte promisiunea din campania electorala, sa faca un Guvern functional, care sa poata sa duca mai departe si cu rapiditate restantele pe care le avem fata de UE"", a spus Turcan.

""LINISTIT PRIN EXCLUDERE""