9 iunie-9 iulie. Germania. O luna de fotbal, de nebunie totala. Sunt asteptati peste 36 de milioane de spectatori. Industria sexului nu putea pierde aceasta ocazie pentru a-si rotunji veniturile. Pentru amatorii de fotbal, o oferta ciudata: un u

9 iunie-9 iulie. Germania. O luna de fotbal, de nebunie totala. Sunt asteptati peste 36 de milioane de spectatori. Industria sexului nu putea pierde aceasta ocazie pentru a-si rotunji veniturile.

Pentru amatorii de fotbal, o oferta ciudata: un urias bordel de peste 3.000 de metri patrati, cu spatii pentru 600 de clienti zilnic, foarte aproape de stadionul din Berlin. In Germania, industria sexului prospera si stie sa profite de orice eveniment. Evident ca nu putea scapa imensa sansa oferita de Campionatul Mondial de Fotbal. S-au facut investitii impresionante, chiar daca ""clientii"" ""Mondialului"" nu sunt dintre cei care frecventeaza saloanele de carte sau de gradinarit. La vestea ca se pune de o asemenea afacere, evident au aparut reactii. Potrivit asociatiilor care lupta contra prostitutiei, intre 40.000 si 100.000 de femei ar putea fi dirijate in directia Germania. Desigur, majoritatea provin din tarile Europei estice. Sunt nominalizate tarile: Rusia, Ucraina, Polonia, Romania.
REACTII. Colectivul national al Drepturilor Femeilor si Coalitia contra traficului femeilor, asociatii extrem de active, au luat rapid pozitie, denuntand pericolul pe care l-ar putea reprezenta aceste megabordeluri. Ele distribuie prezervative, stiut fiind ca multe dintre aceste femei au locul de munca in bordeluri, dar si pe strada. In Germania, asociatiile feministe s-au mobilizat in lupta contra exploatarii in acest mod a femeilor.
La nivelul UE, Parlamentul a organizat un seminar intitulat ""Cartonul rosu prostitutiei"". Suedia a cerut oficial Germaniei de a suspenda legislatia prostitutiei pe durata Mondialului. Un parlamentar american chiar a interpelat-o pe Angela Merkel, cerandu-i sa revina asupra acestei legislatii si a acestor pregatiri. O petitie internationala a fost lansata pe internet de coalitia mondiala contra traficului de carne vie.

OPINIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.