Mittal Steel, cel mai mare grup siderurgic la nivel mondial, in functie de volumul productiei, a anuntat ieri ca a majorat cu o treime, la 25,8 miliarde de euro, pretul propus pentru preluarea grupului european Arcelor. PROPUNERI. Mittal Steel of
Mittal Steel, cel mai mare grup siderurgic la nivel mondial, in functie de volumul productiei, a anuntat ieri ca a majorat cu o treime, la 25,8 miliarde de euro, pretul propus pentru preluarea grupului european Arcelor.

PROPUNERI. Mittal Steel ofera trei optiuni actionarilor care cedeaza titluri Arcelor: o actiune Mittal si 11,10 euro in numerar pentru fiecare actiune Arcelor, 17 titluri Mittal pentru fiecare 12 actiuni Arcelor, sau 37,74 euro in numerar in schimbul unui titlu al grupului european. In plus, Mittal Steel a majorat componenta maxima in numerar a ofertei cu 57%, la 7,6 miliarde de euro. Urmeaza ca familia Mittal sa detina 45% din compania formata in urma preluarii, fata de 50%, in baza ofertei initiale. Mittal a anuntat ca oferta imbunatatita mai poate fi ajustata.
Lakshmi Mittal (foto) a lansat joi, in mod oficial, o oferta ostila de preluare a Arcelor, in valoare de 18 miliarde de euro, cu 10% sub valoarea de piata a grupului european. Oferta se va derula pana la 29 iunie, iar rezultatul va fi anuntat la 13 iulie. Grupul Mittal a cumparat Sidex Galati in 2001, contractul de privatizare stipuland plata a 75 de milioane dolari statului roman.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.