Apropiata dezbatere de la 23 mai privind lansarea Polului Social, initiat de Ion Iliescu si de Petre Roman, provoaca agitatie in PSD.

Dupa ce Iliescu a stat joi de vorba cu reprezentantii Grupului de la Cluj, dandu-le asigurari ca Polul Social este doar o dezbatere a societatii civile, si nu o structura politica, ieri au aparut noi reactii pe acest subiect. Presedintele interimar al PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, cunoscut ca un apropiat al lui Iliescu, a iesit la rampa pentru a transmite inca o data mesajul senatorului: ""Polul Social nu se doreste a fi o structura politica"". Asta pentru ca asa a spus pana acum Iliescu. ""Noi, in general si in particular,
l-am crezut si il credem pe presedintele Iliescu"", si-a sustinut teoria Sorin Oprescu.
Liderul PSD Bucuresti a explicat ca la data de 23 mai va fi lansat ""un forum de dezbateri"", precizand ca ""nu poate fi vorba de un partid, ci de o constructie la care si PSD participa"".
IPOTEZA. Oprescu nu a exclus ipoteza transformarii Polului intr-un partid politic, dar a precizat ca aceasta decizie nu poate fi luata decat de conducerea PSD. De partea cealalta, senatorul George Maior, directorul de cabinet al lui Mircea Geoana, a declarat ca Polul Social trebuie construit in jurul PSD. ""Trebuie sa existe garantii clare ca Polul nu se va transforma in partid politic, pentru a nu se crea confuzii la nivelul organizatiilor PSD"", a spus Maior, potrivit Mediafax. Senatorul
l-a atacat pe coautorul Polului, Petre Roman, avertizand ca ""implicarea agresiva"" a acestuia nu creeaza o situatie confortabila in randul membrilor PSD.