Ce s-a intamplat cu presedintele Basescu inaintea plecarii la Viena ""a fost o bulibaseala"", a declarat ieri directorul SRI, Radu Timofte, dupa intrevederea cu seful statului, precizand ca isi permite sa traga o asemenea concluzie in calitate de director SRI. Potrivit lui Timofte, Basescu i-ar fi cerut sa analizeze de ce a fost plimbat de la un spital la altul.

SRI SI SPP. Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, spune insa ca nu este vorba de identificat vinovati, ci de stabilit ce este de facut in situatii care necesita interventie imediata, avand in vedere ca Romania va gazdui Summitul Francofoniei, la care vor participa 63 de sefi de stat, iar SRI si SPP sunt responsabile de securitatea acestora. Tocmai in acest sens, presedintele
le-a solicitat sefilor SPP si SRI solutii pentru imbunatatirea sistemului de interventie sanitara de urgenta in cazul demnitarilor. ""Traian Basescu le-a cerut directorilor SPP si SRI, institutii cu responsabilitati in ceea ce priveste siguranta nationala, sa prezinte solutii pentru ca, in cazuri de urgenta, sa se poata face interventii prompte"", a precizat Saftoiu.
CONFIRMARE. Jurnalul National a prezentat, in exclusivitate, la inceputul saptamanii, cum proiectul de creare a unui sistem medical integrat de mare eficienta, pentru inaltii demnitari, zace de cinci ani pe masa Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Materialul, elaborat de echipa doctorului Oprescu, nu a fost vreodata macar dezbatut in cea mai inalta structura de securitate nationala. A fost nevoie ca seful statului sa fie transportat de urgenta si operat
la Viena, pentru a se constientiza faptul ca Romania isi pastreaza, in primul rand, din interior statutul de tara vulnerabila. (Oana Stancu, Victor Ciutacu)