Reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania (CMR) nu sunt de acord cu intentia Ministerului Sanatatii de a trece plafonul de la farmacii la medicul de familie. OBSERVATII. Ei considera ca transferarea plafonului la medicul prescriptor va duce la
Reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania (CMR) nu sunt de acord cu intentia Ministerului Sanatatii de a trece plafonul de la farmacii la medicul de familie.
OBSERVATII. Ei considera ca transferarea plafonului la medicul prescriptor va duce la epuizarea fondurilor pentru medicamentele compensate si gratuite inca din primele zile ale lunii. In plus, medicii nu au prea mult timp ca sa judece aceste costuri, avand in vedere faptul ca in prezent ei se ocupa mai mult de birocratie, iar pentru consultul medical le ramane putin timp. Presedintele CMR, prof. dr. Mircea Cinteza, a sugerat ca ar trebui sa se stabileasca un buget pe bolnav si nu pe medic.
Pe de alta parte, directorul general al Casei Nationale
de Asigurari de Sanatate (CNAS), dr. Vasile Cepoi, a mentionat ca masura de transferare a fondurilor la medicul prescriptor este necesara, pentru ca trebuie sa existe un control al prescrierilor. Motivul este ca resursele de care dispune sistemul sunt limitate.
OPINIE. La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, prof. dr. Virgil Paunescu, a subliniat ca fondurile trebuie sa se imparta la numarul de bolnavi prognozati. El a apreciat ca plafonul trebuie sa existe in tarile sarace tocmai din lipsa banilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.