Recent, autoritatile spaniole au anihilat o retea de proxeneti romani si au recuperat o vioara marca Stradivarius. Directia Generala a Politiei spaniole a prezentat, prin intermediul unui comunicat de presa, desfasurarea anchetei. Din Spania in

Recent, autoritatile spaniole au anihilat o retea de proxeneti romani si au recuperat o vioara marca Stradivarius. Directia Generala a Politiei spaniole a prezentat, prin intermediul unui comunicat de presa, desfasurarea anchetei.

Din Spania in Romania si inapoi. Acesta era traseul pe care operau unsprezece romani si doi spanioli specializati, in principal, pe trafic de carne vie. Agentii Directiei Generale de Politie impreuna cu politia din Catalunya au descoperit ca membrii grupului nu actionau numai pe ruta Romania - Spania, ci si in alte state membre ale Uniunii Europene.
Indivizii, care detineau controlul mai multor strazi din orasele spaniole, cumparau victimele si le vindeau mai departe altor proxeneti. Mai mult, femeile erau van-dute impreuna cu ""locul"" in care urmau sa isi desfasoare activitatea.
STRADIVARIUS. In urma raziei efectuate la domiciliul unuia dintre detinuti au fost descoperite o vioara marca Stradivarius Cremonensi, din 1715, mai multe bijuterii, 8,5 grame de stupefiante sub forma de praf, diverse documente, 1.300 de euro, sase sprayuri paralizante, un pistol cu aer comprimat si doua cutite.
In ceea ce priveste vioara, reamintim ca, in prezent, nu mai exista decat 500 de exemplare dintre cele 1.100 de viori renumite, construite de celebrul lutier italian Antonio Stradivarius. Valoarea instrumentului este incotestabila si datorita faptului ca face parte din primele construite de Stradivarius. Cea dintai vioara care a purtat aceasta marca a fost creata in anul 1708.
ETAPELE OPERATIUNII. Investigatiile au fost initiate la sfarsitul lunii martie, atunci cand au fost retinuti, in Malaga si Castellon, 15 membri ai unei retele de crima organizata si alte 46 de persoane acuzate de sedere ilegala. Cercetarile ulterioare au scos la iveala faptul ca acestia nu erau singurii membri ai retelei. O mare parte din traficanti au reusit sa scape si s-au stabilit in localitatea Castelldefels din Barcelona.
Autoritatile au descoperit ca indivizii aveau tabere si in Germania, Elvetia, Franta si Olanda. Exploatau femeile, le scoteau ilegal din tara lor de origine si apoi le obligau sa se prostitueze. Acestor delicte li
s-au adaugat si altele, colaterale, cum ar fi falsificarea documentelor, amenintari si delicte contra proprietatii private.

UNDE DAI SI UNDE CRAPA. Faimoasa vioara a fost descoperita in cuibul pestilor coordonati din inchisoarea Salamanca de romanul Catalin


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.