Proiectul Piata Revolutiei, un subiect controversat, a incins miercuri seara spiritele la dezbaterea organizata de Jurnalul National. Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ca isi asuma responsabilitatea doar pentru proiectul parcarii subter

Proiectul Piata Revolutiei, un subiect controversat, a incins miercuri seara spiritele la dezbaterea organizata de Jurnalul National. Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a declarat ca isi asuma responsabilitatea doar pentru proiectul parcarii subterane, ce se va construi la suprafata ramanand la aprecierea specialistilor. Cele
doua cladiri proiectate, foarte controversate,
ar putea sa nu mai
fie construite.

Ora 17:00. Salonul Albastru de la Capsa. La masa discutiilor, coordonate de Dan Constantin, redactorul-sef adjunct al Jurnalului National, s-au asezat atat cei care au initiat proiectul de reconfigurare al Pietei Revolutiei, in frunte cu primarul general, Adriean Videanu, cat si istorici, arhitecti, scriitori, sociologi si ziaristi. Subiectul fiind unul fierbinte, dialogul a inceput imediat, punctul de plecare al dezbaterii fiind prezentarea proiectului. Pentru prima data, primarul Adriean Videanu a spus ca-si asuma responsabilitatea doar pentru lucrarile care se vor face in subteran.
""Primaria Capitalei isi asuma ceea ce se intampla in subteran, lasand ca edificabilele, ce se poate face in suprateran, sa fie realizate pe baza unor consultari si in final sa gasim solutiile cele mai bune. Municipalitatea vrea sa rezolve problema de parcare si circulatie in aceasta zona"", a spus Videanu. Astfel, rezulta ca macheta proiectului pe care edilul a prezentat-o in urma cu ceva timp si in care erau amplasate doua cladiri, una reprezentand sediul unei filarmonici, si cea de-a doua un spatiu cu galerii de arta, spatii comerciale si de agrement pentru tineri, nu este batuta-n cuie. Discutiile despre modificarile care vor interveni in subteran au fost continuate de Viorel Hurduc, coordonatorul proiectului Piata Revolutiei. Este prevazuta construirea a patru parcari pe mai multe niveluri, cu o capacitate totala de aproximativ 4.000 de locuri. ""Orasul reclama in aceasta zona peste 3.000 de locuri de parcare, in prezent fiind maximum 1.000 de locuri, dintre care numai 300 in legalitate"", a continuat Hurduc.

PENTRU BUCURESTENI. Primarul Videanu va amplasa o macheta in Piata Revolutiei


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.