Si totusi, Barca Desi a jucat cu un om in plus inca din minutul 18, Barcelona a fost condusa pana aproape de final de Arsenal. Catalanii au intors rezultatul abia in ultimul sfert de ora. Barcelona a cucerit aseara cel mai important trofeu

Si totusi, Barca

Desi a jucat cu un om in plus inca din minutul 18, Barcelona a fost condusa pana
aproape de final de Arsenal. Catalanii au intors rezultatul abia
in ultimul sfert de ora.

Barcelona a cucerit aseara cel mai important trofeu european pentru a doua oara in istorie, dupa victoria cu 2-1 in fata ""tunarilor"" de la Arsenal. Cu toate ca erau considerati favoriti, ""extraterestrii"" au avut viata grea pe Stade de France.
INFERIORITATE. Unul dintre momentele cheie ale partidei a avut loc in minutul 18. Scapat singur spre poarta englezilor, Etoa€™o a fost agatat de Lehmann la marginea careului. Norvegianul Terje Hauge n-a avut nici o ezitare: cartonas rosu pentru portarul german care, desi n-a parasit competitia in modul cel mai fericit, si-a mentinut totusi recordul de imbatibilitate in Liga Campionilor. Eliminarea lui Lehmann intarea statutul de favorita al Barcelonei. Dar, spre uimirea generala, cei care au inscris primii au fost ""tunarii"": in minutul 37, Henry a centrat perfect pentru Sol Campbell care a reluat cu capul, fara sperante pentru Valdes.
RASTURNARE. Pe masura ce clipele treceau, se contura si surpiza. Si totusi, rezistenta britanicilor n-a durat decat pana in minutul 76, cand Etoa€™o a adus egalarea. A fost lovitura morala decisiva pentru elevii lui Arsene Wenger, care au incasat si al doilea gol in mai putin de cinci minute. Autor: Belletti, cel care a devenit eroul catalanilor la scurt timp dupa ce a intrat pe teren. Este pentru a doua oara in istorie cand Barcelona castiga Liga Campionilor. Astfel ca, in Supercupa Europei, se vor intalni doua echipe din Spania: Sevilla si Barcelona.

AU JUCAT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.