Sute de comisari ai Garzii Financiare din toata tara sunt in greva generala pe termen nelimitat. Comisarii protestatari solicita plata orelor suplimentare, dotare corespunzatoare, suplimentarea posturilor de comisari si protectie in desfasurarea
Sute de comisari ai Garzii Financiare din toata tara sunt in greva generala pe termen nelimitat.

Comisarii protestatari solicita plata orelor suplimentare, dotare corespunzatoare, suplimentarea posturilor de comisari si protectie in desfasurarea activitatii lor. ""Actiunea de protest nu va afecta functionarea normala a structurilor Ministerului. Dintr-un numar total de 29.561 de angajati ai ministerului, se afla in greva doar cateva sute de comisari ai Garzii Financiare"", a declarat Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor. Revendicarile grevistilor sunt discutate si in curs de rezolvare in limitele disponibilitatilor bugetare. Ministrul face un apel pentru incetarea actiunilor de protest si continuarea colaborarii dintre liderii sindicali si conducerea ministerului pentru rezolvarea problemelor.
ACTIVITATE. Comisarii aflati in greva vor veni la munca, dar nu vor efectua nici un control pe timpul grevei. Sebastian Oprescu, liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici, sustine ca cele 400 de echipe de control ale Garzii Financiare de la nivel national sunt foarte putine pentru verificarea a peste 620.000 de agenti economici si a catorva sute de mii de persoane fizice autorizate sa faca comert. Salariul mediu net la Garda Financiara este de 780 de lei. (Elena Stan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.