Dupa spectacolul ""Pe-un franc poet"" din 1979, marelui artist Gheorghe (prenumele) Tudor (numele) i s-a interzis aparitia in public, situatie care a ramas neschimbata pana in decembrie 1989. Dupa care el si-a continuat neobosit cariera inceputa
Dupa spectacolul ""Pe-un franc poet"" din 1979, marelui artist Gheorghe (prenumele) Tudor (numele) i s-a interzis aparitia in public, situatie care a ramas neschimbata pana in decembrie 1989.

Dupa care el si-a continuat neobosit cariera inceputa in 1966, sustinand in continuare recitaluri ce fac sali pline atat in tara, cat si in strainatate. La Sala Palatului, intre 29 mai si 4 iunie 2006, cei 40 de ani de cariera artistica vor fi incununati de o serie de sapte concerte diferite ce au loc in sapte zile consecutive. Un adevarat festival Tudor Gheorghe, singurul din lume sustinut de un singur artist principal este intitulat ""Saptamana Risipitorului de Frumuseti"". In cele sapte zile si decorurile sau amplasamente de scena vor fi diferite, iar unul dintre spectacole, ""In cautarea dorului pierdut"", va fi jucat in premiera la Bucuresti. Pe scena, alaturi de maestru vor urca peste 700 de muzicieni, iar la 1 iunie, 120 de copii din toate provinciile romanesti (inclusiv cele de dincolo de Prut) il vor acompania pe artist in cadrul spectacolului ""Diligenta cu papusi"". Vor fi interpretate peste 200 de melodii si recitate peste 50 de poezii scrise de cei mai mari poeti ai culturii noastre.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.