Consilierul prezidential Theodor Stolojan (foto) a lansat ieri o serie de critici ce a vizat in principal activitatea Guvernului. Potrivit acestuia, Romania inregistreaza intarzieri in reforma fiscala, restructurarea administratiei publice si derular
Consilierul prezidential Theodor Stolojan (foto) a lansat ieri o serie de critici ce a vizat in principal activitatea Guvernului. Potrivit acestuia, Romania inregistreaza intarzieri in reforma fiscala, restructurarea administratiei publice si derularea procesului de privatizare.

Stolojan considera ca cel mai important plan pe care Romania trebuie sa il faca in aceasta perioada, Planul National de Reforma, nu primeste atentia cuvenita si ""este lasat undeva sub coordonarea unui secretar de stat"". Planul ""trebuie sa conduca Romania spre competitivitate"" si trebuie prezentat la Comisia Europeana in acest an. Stolojan a criticat si aparitia a cinci-sase ""ciuperci"", institutii create pentru studierea unor teme istorice. El aprecieza ca rolul acestora ar fi trebuit indeplinit de Institutul de Istorie al Academiei Romaniei. ""Este tipic. Apare o problema, cream o birocratie. In administratia publica centrala avem probleme serioase. Este nevoie de rationalizare institutionala si legislativa"", apreciaza Stolojan. Despre reforma sectorului de sanatate, consilierul prezidential considera ca ea nu este gandita pana la capat. (Adrian Mihai)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.