Procurorii brasoveni au inceput cercetarea penala impotriva sefilor DSV Brasov care nu si-au facut treaba, in special asupra pedistului Mihai Dumitru, care a gestionat directia timp de sapte ani, cu grave incalcari ale legislatiei in domeniu. Ieri

Procurorii brasoveni
au inceput cercetarea penala impotriva sefilor DSV Brasov care nu si-au facut treaba, in special asupra pedistului Mihai Dumitru, care
a gestionat directia timp de sapte ani, cu grave incalcari ale legislatiei
in domeniu. Ieri au fost retinuti pentru 24 de ore patronul Drakom Silva Codlea, Vasile Dardala, si Florin Macovei,
administrator la PATI PROD SRL Codlea.

Un locotenent-colonel pe nume Gavrila, dupa cum isi aduce aminte prefectul Brasovului, Aurelian Danu, a fost ajutat de doi medici veterinari, Guiman si Ilie, pentru a scoate cei sase angajati din perimetrul Drakom, aflat in carantina din cauza gripei aviare.
PRIMA RETINERE. Acest caz se afla in cercetarea Politiei brasovene, deocamdata fara nici un rezultat. Pe de alta parte, interogat de presa, patronul Drakom Silva Codlea, Vasile Dardala, a refuzat sa prezinte documentele organelor de control, disparand fara urma pana ieri-dimineata. In urma somatiilor Politiei Economice Brasov, acesta a adus actele vanzarilor de pa-sari in toate judetele, desi seful Administratiei Financiare din Codlea, Mircea Sincan, ezita, in baza bunelor relatii cu patronul Drakom, sa solicite documentele firmei la control. Parchetul Brasov a emis ieri ordonanta de retinere a patronului Drakom, pentru 24 de ore, sub acuzatia de raspandire din culpa a unor boli de origine animala.
A DOUA RETINERE. Pe langa Dardala Vasile, procurorii l-au retinut aseara pentru 24 de ore si pe Florin Macovei, administrator la PATI PROD SRL Codlea. Acesta este acuzat ca in perioada aprilie-mai 2006 nu a respectat masurile privind prevenirea si combaterea unor boli molipsitoare la animale, cu consecinta raspandirii unei asemenea boli. Totodata, el este acuzat ca a vandut alimente si produse interzise. Cei doi vor fi prezentati magistratilor cu propunerea de arestare preventiva.
Din situatia financiara a firmelor Drakom si Patiprod Codlea a rezultat o stransa colaborare cu reprezentantii Finantelor publice, beneficiind numai anul trecut de rambursari de TVA in valoare de 3,25 de miliarde lei vechi, respectiv 1,93 miliarde de lei, pentru importuri de pasari. Si anul acesta firmele codlene cercetate au cerut TVA statului de peste 1,1 miliarde de lei vechi, fara a exista un control de fond al Administratiei Financiare Codlea.

INTARZIERE. Despagubirile catre populatie pentru pasarile sacrificate incep miercuri


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.