Editura Humanitas lanseaza astazi pe piata noua colectie de lite- ratura straina, ""Raftul Denisei"". Romane ale secolului al XX-lea, scriitori rusi sau volume ecranizate in superproductii de mare succes - iata numai cateva dintre elementele noii

Editura Humanitas lanseaza astazi pe piata noua colectie de lite-
ratura straina, ""Raftul Denisei"". Romane ale secolului al XX-lea, scriitori rusi sau volume ecranizate in superproductii de mare succes - iata numai cateva dintre elementele noii serii.

Raftul Denisei nu face altceva decat sa continue prestigioasa colectie Raftul intai. ""Cand Gabriel Liiceanu mi-a propus sa ma alatur marii familii a Editurii Humanitas ca director editorial pentru literatura, am acceptat cu bucurie"", declara Denisa Comanescu. ""Cand insa a avut ideea ca noua colectie de fictiune straina pe care o coordonez sa se numeasca «Raftul Denisei», marturisesc ca am ezitat. Era ca si cum mi-as fi daruit numele pentru totdeauna. Am alergat la prietena mea si agentul literar Simona Kessler, al carei entuziasm m-a molipsit pe loc. Simona a si desenat primele variante de sigla, cu pisica mea pe raftul de carti. Asa a inceput povestea noii colectii. Ea va continua o colectie de prestigiu, Raftul intai. Dar va fi Raftul Denisei si voi aseza aici numai cartile pe care le iubesc.""
STRATEGIE. Colectia isi propune sa impuna marile titluri ale zilei, dar si romanele secolului al XX-lea, care ar trebui citite de fiecare generatie. De asemenea, ""Raftul Denisei"" doreste sa ofere un spatiu mare unor romane ale unor tineri scriitori americani sau europeni de origine evreiasca. Scriitorii ""prizati"" in lume vor constitui serii de autor.
Humanitas isi propune, de asemenea, sa aduca romane ce au stat la baza realizarii unor filme de succes (vezi ""Memoriile unei gheise"", care a castigat Globul de Aur si trei Premii Oscar, aparute in urma cu o luna in colectia Raftul intai). Nu vor fi lasati deoparte nici autorii tineri, dar nici marii autori rusi contemporani. ""Am constatat ca scriitoarele tinere, de anvergura, domina in momentul de fata literatura lumii, iar aceasta colectie va lua pulsul feminitatii scriitoricesti a momentului"", declara Denisa Comanescu.

TITLURI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.