Traian Basescu a fost internat ieri, imediat dupa venirea in tara, la Spitalul Elias, unde va face recuperare postoperatorie intre sapte si zece zile.

Medicul ales de presedinte pentru recuperare este dr. Mihai Berteanu, recomandat de omologul specialistului de la spitalul din Viena. Dr. Berteanu a declarat ca starea sefului statului este foarte buna, insa refacerea completa va fi lenta: aproximativ sase luni-un an.Procesul de recuperare este unul indelungat, pentru ca nervul afectat de hernia de disc nu se reface in mod spectaculos. Programul va fi unul complet si va include hidroterapie, kinetoterapie si biostimulare. Ieri, presedintele a beneficiat deja de un masaj si de o sedinta de kinetoterapie, urmand ca a doua zi sa i se aplice mai multe proceduri.

COSTURI. In cadrul conferintei de presa sustinute dupa externarea din Spitalul AKH din Viena, Traian Basescu a declarat ca hotararea sa de a se opera la acest spital a fost una buna, deoarece are obligatia de a fi ""un presedinte sanatos pentru Romania"". Interventia a costat in total 22.000 de euro, achitati integral de una dintre fiicele presedintelui.
Primul vizitator al lui Traian Basescu, la 15 minute dupa internare, a fost ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care l-a gasit
pe seful statului lucrand la calculator.