Ofiterii de la Investigarea Fraudelor Sector 2, insotiti de ""mascati"" si de criminalisti, au verificat ieri-dimineata mai multe firme din complexul comercial Europa. Echipa formata din 30 de politisti a confiscat marfuri contrafacute in valoare
Ofiterii de la Investigarea Fraudelor Sector 2, insotiti de ""mascati"" si de criminalisti, au verificat ieri-dimineata mai multe firme din complexul comercial Europa.

Echipa formata din 30 de politisti a confiscat marfuri contrafacute in valoare de aproximativ 7 miliarde de lei vechi si a dat
amenzi de 14 milioane de lei vechi. Doua dintre cele 11 firme verificate de politisti apartin lui Aden Beinur, fratele unuia dintre protejatii lui Nicu Gheara, Nuredin Beinur. Aden nu a avea nici un document cu care sa-si justifice marfa. Beinur este cercetat in stare de libertate pentru contrabanda si evaziune fiscala. Politistii au ridicat de la acesta marfa in valoare de 48.000 RON.
METODE. ""In ultimul timp, Vama nu le mai da voie sa transporte marfa fara acordul firmelor producatoare. Asta nu-i opreste pe angrosisti sa aduca marfa contrafacuta din China sau Turcia"", a declarat comisarul Viorel Zburatura. Comerciantii aduc in Romania marfa de contrabanda ascunsa in containere si o baga in depozite. Acolo, acestia rup etichetele hainelor si le inlocuiesc cu etichete de firma. ""Acum o saptamana am confiscat din Complexul Europa 430 de costume barbatesti marca Versace, Armani si Hugo Boss in valoare de aproximativ 3 miliarde de lei"", a declarat Baloiu Ion, lucrator in cadrul Serviciului Economic al politiei Sector 2, spaima chinezilor din complexul Europa. (Andreea Cascaval, Petru Zoltan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.