In Valcea, numai sofer sa nu fii, ca altfel iti trebuie tranchilizante la purtator. Cu sosele care arata ca dupa bombardament, ai toate sansele sa te trezesti cu masina in hau sau sa o duci dezmembrata la domiciliu. In tot acest timp se nasc noi form

In Valcea, numai sofer sa nu fii, ca altfel iti trebuie tranchilizante la purtator. Cu sosele care arata ca dupa bombardament, ai toate sansele sa te trezesti cu masina in hau sau sa o duci dezmembrata la domiciliu. In tot acest timp se nasc noi forme de relief, iar autoritatile se specializeaza in taiatul frunzelor la caini si rotunjitul veniturilor. Si, cum in fiecare zi se mai naruie cate un drum, participantii la trafic au un vis de vis: ""Da Doamne avioane!""

Jale. Ce-a venit apa si a luat e bine luat. Ce-a inghitit pamantul e bine ingropat. Cam asta este deviza autoritatilor valcene atunci cand vine vorba de reabilitarea drumurilor ce tranziteaza judetul. In ultimii ani, soselele s-au transformat fie in rape, fie in piese de muzeu, pe care soferii se multumesc acum doar sa scuipe in trecere. Dar... mandri sunt si altii, hai sa fim si noi! Primarul trambiteaza ca vine UE cu covrigi in coada, oamenii isi pun tolul festiv si inoata in noroiul de pe ulita, ca asfaltu-i scump. Asa se face ca, la aproape un an de la inundatii, drumurile noastre toate poarta inca amprenta naturii. De reparatii, nici vorba.
Specialistii spun ca greul apare atunci cand cauta solutia in buzunar. In Valcea nu exista comuna sau oras care sa nu aiba drumurile distruse, ca sa nu mai spunem ca in unele localitati nu exista nici un metru de asfalt. Situatiile intocmite de curand arata ca cele mai mari probleme se inregistreaza pe DN 65 C - Horezu-Balcesti-Craiova, DN 67 B - Gradistea-Dragasani, DN 67 - Milostea-Ramnicu-Valcea si lista cuprinde si orice drum judetean care ne vine in minte. Trasa la raspundere, fiecare institutie isi stie textul, ca e omeneste sa gresesti, dar mai omeneste e sa dai vina pe altul. ""Drumurile nationale care strabat municipiile sau alte localitati sunt in administrarea autoritatilor locale. Dar primarii s-au invatat prost. Ne cheama sa desfundam santurile, sa le cosim iarba de la poarta, iar ei stau pe bancute. In timpul asta am putea asfalta sau repara"", spune Eugen Manescu, directorul AND, sectia Valcea.

DRUM INGUSTAT NATURAL. Spre Nicolae Balcescu se circula pe un singur sens, in cazurile fericite


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.