Cateva sute de sindicalisti de la Sanitas l-au huiduit si ieri pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu (foto), venit la Iasi sa discute cu directorii DSP din Moldova, prefectii si parlamentarii despre restructurarea spitalelor din aceasta parte a tarii.

Sindicalistii l-au asteptat pe Nicolaescu in fata Casei Patrate si i-au cerut demisia dupa ce l-au acuzat ca omoara sistemul sanitar.
Intalnirea dintre sindicalisti si ministrul Sanatatii s-a lasat cu replici dure. Ministrul Nicolaescu l-a trimis pe liderul Sanitas Iasi, Viorel Tanase, la un control psihiatric, in momentul in care acesta i-a spus oficialului de la Bucuresti ca ar fi bine sa renunte la fotoliul de ministru pentru ca ar fi incalcat protocolul incheiat in februarie 2006.
CONTRE. ""Nimic nu este real din ceea ce spuneti. Nu trebuia sa inlaturati sindicatele de la astfel de intalniri. Ati incalcat un protocol pe care l-ati semnat tot dumneavoastra. Ati distrus tot ce mai era in sistemul sanitar"", a declarat Viorel Tanase. Vizibil iritat, Nicolaescu l-a acuzat pe liderul Sanitas Iasi ca atacurile sale sunt de natura politica. De asemenea, ministrul Sanatatii a tinut sa precizeze ca nu este impresionat de protestul sindicalistilor si le-a zis ca nu va lucra sub presiune: ""Cu dumneavoastra nu mai am ce discuta. O sa ignor observatiile pe care le faceti si va doresc sa va faceti bine. Daca faceti greva generala nu o sa mai aveti nici ce ati obtinut pana acum"", a declarat Nicolaescu. Scandalul s-a incheiat dupa ce Nicolaescu le-a promis sindicalistilor ca va veni la Iasi dupa 15 iunie.