Proiectul de lege privind reducerea TVA la alimentele de baza, apartinand liderului PC Dan Voiculescu, va fi adoptat si de Camera Deputatilor. Acest anunt a fost facut ieri de Dan Voiculescu, dupa o intalnire pe care a avut-o cu ministrul Finante
Proiectul de lege privind reducerea TVA la alimentele de baza, apartinand liderului PC Dan Voiculescu, va fi adoptat si de Camera Deputatilor.

Acest anunt a fost facut ieri de Dan Voiculescu, dupa o intalnire pe care a avut-o cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. ""Am reusit sa-l conving pe ministrul Fianantelor sa ne sustina proiectul facand un compromis, si anume, am redus efortul financiar de la buget de la 15.000 de miliarde la 4.000 de miliarde de lei, eliminand unele produse din text"", a spus Voiculescu. Astfel, se va reduce TVA la 9% la urmatoarele produse: laptele, iaurtul simplu, branza de vaci, smantana, pestele de apa dulce, carnea de pui, vita si porc si painea. Dan Voiculescu a mai propus neimpozitarea profitului reinvestit, propunere respinsa de Vladescu. ""Am incheiat o batalie, incepe o noua batalie pentru ca noi vom avea argumente si vom convinge pe toata lumea ca e in interesul Romaniei si al romanilor ca profitul reinvestit sa nu fie impozitat"", a anuntat liderul PC.
VOT CONDITIONAT. Pe de alta parte, presedintele Agentiei Nationale pentru IMM-uri, Eugen Chirovici, a precizat ca parlamentarii PC nu vor vota Codul Fiscal daca ministerul Finantelor nu renunta la ideea eliminarii facilitatilor pentru IMM-uri."" In acest moment, microintreprinderile au posibilitatea de a opta pentru impozitarea pe cifra de afaceri cu 3%, iar Ministerul Finantelor are intentia de a introduce impozitarea cu 16%, ceea ce pentru unele dintre aceste firme va insemna faliment"", a spus Chirovici. Conservatorii au mai solicitat conducerii Senatului discutarea in procedura de urgenta a doua dintre proiectele lor legislative: cel privind despagubirea persoanelor fizice care au depus bani la CEC, pentru achizitionarea de autoturisme Dacia, si cel privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern. (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.