Poet
Varsta: 28 de ani Volume publicate: ""Borcane bine legate, bani pentru inca o saptamana"" (Junimea, 2002); ""Fratele paduche"" (Vinea, 2004). In 2002 i s-a decernat Premiul national pentru poezie ""Mihai Eminescu"" (debut) Tanaru
Poet
Varsta: 28 de ani Volume publicate: ""Borcane bine legate, bani pentru inca o saptamana"" (Junimea, 2002); ""Fratele paduche"" (Vinea, 2004). In 2002 i s-a decernat Premiul national pentru poezie ""Mihai Eminescu"" (debut) Tanarului Dan Sociu i s-a decernat Premiul pentru poezie pe anul 2005, din partea Uniunii Scriitorilor din Romania (USR). Pentru prima data, potrivit regulamentului, anul acesta au putut fi nominalizati scriitori care nu sunt membri ai Uniunii. Asa se face ca Dan Sociu, autor care nu este membru al USR, si-a adjudecat premiul la Poezie cu volumul ""Cantece eXcesive"", din colectia ""Poezie"" a Editurii Cartea Romaneasca. ""Stiu doar ca n-am vrut niciodata sa fiu altceva decat poet. Voiam sa fiu Nichita Stanescu, apoi am vrut sa fiu Mircea Cartarescu, Ginsberg si asa mai departe"", declara Dan Sociu. Cel care i-a inmanat premiul, presedintele USR, Nicolae Manolescu, a spus: ""Incepe sa ne placa poezia pe care o fac tinerii scriitori. Mare lucru"". Pentru premiul castigat si pentru recunoasterea talentului sau de catre specialisti, Jurnalul National il declara pe Dan Sociu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.