Ambasadorul SUA la Bucuresti a tinut sa trezeasca din visare Romania, fix in ziua in care o tara intreaga astepta raportul privind integrarea ei in UE. Oamenii de afaceri americani sunt gata sa-si sporeasca investitiile in Romania, mai ales in in
Ambasadorul SUA la Bucuresti a tinut sa trezeasca din visare Romania, fix in ziua in care o tara intreaga astepta raportul privind integrarea ei in UE.

Oamenii de afaceri americani sunt gata sa-si sporeasca investitiile in Romania, mai ales in infrastructura, dar procesul e incetinit de nivelul inca ridicat al coruptiei, este, in esenta, mesajul pe care Nicholas Taubman (foto) a vrut sa-l transmita Bucurestiului.
INTERESE. Americanii isi precizeaza, astfel, interesele in Romania, intr-un moment in care atentia noastra este captata de Bruxelles sau Strasbourg. Despre domeniile principale in care investitorii americani sunt gata sa se implice in Romania, Nicholas Taubman a declarat ca, in principal, ar fi infrastructura. Sunt atat de multe lucruri de care Romania are nevoie: un management al resurselor de apa, al mediului, exista de asemenea necesitatea imbunatatirii transportului, este de parere ambasadorul SUA. Energia este de asemenea esentiala si este o resursa epuizabila, asa ca este nevoie de dezvoltarea unor surse alternative de energie, iar SUA face acest lucru si o colaborare cu Romania in domeniu poate fi realizata, a spus Taubman, intr-un discurs sustinut la ASE.
El a atras atentia ca Romania se plaseaza in urma statelor UE la infrastructura de transport, ceea ce a determinat deja o serie de corporatii sa investeasca in alte state. Atat mediul privat, cat si autoritatile romane trebuie sa investeasca in forta de munca din Romania, printre masurile necesare numarandu-se salarii atractive si posibilitatea avansarii pe scara ierarhica, a opinat ambasadorul. ""Romania nu mai poate concura ca o tara cu forta de munca ieftina si nici nu ar trebui sa-si propuna acest lucru"", a mai aratat Taubman. (Marina Constantinoiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.