Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a raspuns ieri democratilor care anuntasera acest lucru ca nu se impune o restructurare a Guvernului, iar factorii de decizie trebuie sa se concentreze pe indeplinirea angajamentelor pentru aderare.

""In principiu, nu se schimba caii cand treci raul"", a declarat ieri premierul Tariceanu, adaugand ca liberalii nu au discutat in sedinta de Comitet Executiv pe care au avut-o ieri despre o schimbare de structura la nivelul Executivului asa cum anuntase liderul PD, Emil Boc, sau despre inlocuirea unor ministri. ""Toti ministrii si-au facut datoria pe integrare si chiar daca in momentul de fata agricultura are trei stegulete, in acest domeniu au fost adoptate peste 60% din totalul masurilor care trebuia adoptate. Raportul de tara nu vizeaza nici unul dintre ministri, in raportul de tara sunt prevazute cateva puncte in care noi trebuie sa facem progrese in continuare"", a declarat premierul. El a mai mentionat ca acele patru ""chestiuni punctuale"" pe care vor fi stegulete rosii nu pun in pericol aderarea si ca acele probleme ""oricum se vor rezolva pana la sfarsitul acestui an"".
EDUCATIE. Pe de alta parte, premierul a cerut ministrului Educatiei sa inceapa sa cheltuie banii pe care i-a primit pentru lucrarile de infrastructura de investitii, aratand ca ""rolul Ministerului Educatiei nu este de a depozita bani acolo si de a astepta la un moment dat, nu stim cand, sa inceapa lucrarile"". Tariceanu a declarat ca educatia a primit foarte multe fonduri pentru investitii, pe care nu le-a folosit: aproximativ 150 de milioane de euro la ultima rectificare bugetara, 30 de milioane de euro saptamana trecuta, pentru un program suplimentar, pentru infrastructura din sistemul de invatamant preuniversitar. Tariceanu a aratat ca, pe masura ce acesti bani vor fi cheltuiti, vor fi alocate si alte sume, la rectificarea bugetara din iulie.
POSIBILA DEMISIE. Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, il contrazice insa pe premierul Tariceanu si spune ca de la inceputul anului nu a primit fonduri pentru proiecte decat in februarie - 4 milioane de euro din 1.100 de milioane de euro si in luna mai 355 de milioane RON. ""Eu nu stau intr-un sistem care nu functioneaza"", a declarat Mihail Hardau, facand referire la o posibila demisie din fruntea Ministerului Educatiei. Aceasta ar fi a doua demisie de acest gen, dupa ce anul trecut Mircea Miclea a plecat de la conducerea unui sistem despre care spunea ca este subfinantat. ""S-a facut numai 9% investitie dupa ce au trecut cinci luni"", a adaugat Hardau. Ministrul Educatiei intra in urmatoarele zile in concediu, pentru ca i se insoara baiatul, dupa cum ne-a declarat.

INTALNIRE TARICEANU - HREBENCIUC