Inginerul Ion Vianu, un destoinc (dar rapidista€¦ ) prieten de-al meu, imi semnaleaza dificultatile diabolic distribuite pe parcursul formalitatilor pe care trebuie sa le indeplineasca cetateanul, daca s-a hotarat sa se desparta de RADET. O
Inginerul Ion Vianu, un destoinc (dar rapidista€¦ ) prieten de-al meu, imi semnaleaza dificultatile diabolic distribuite pe parcursul formalitatilor pe care trebuie sa le indeplineasca cetateanul, daca s-a hotarat sa se desparta de RADET. Odiseea debransarii, cum a numit-o el, arata ca un lung si mitocanesc divort sau ca o chinuita despartire dintre doi presupusi prieteni ce se dovedesc, in fapt, a fi fost dusmani neimpacati.
Intr-unul din numerele viitoare ale suplimentului, vom parcurge pas cu pas fazele succesive pe care esti obligat sa le parcurgi daca te-ai hotarat sa renunti la incalzirea furnizata de ""agentul termic 007"", pe bani grei si nejustificati. In acest editorial eu voi comenta numai cateva din aberatiile unei proceduri menite, in mod evident, sa descurajeze orice tentativa a romanului de a-si capata independenta termica.
Odiseea incepe cu obligatia de a obtine acordul vecinilor (citeste: dusmanilor) de palier, dedesubtul si deasupra apartamentului, acordul comitetului de bloc, precum si avizul personal al presedintelui asocialtiei de proprietari. Daca in aceasta multime de co-locatari dai peste un Gigi-contra, gata, adio debransare!
Urmeaza un sir nesfarsit de avize tehnice captusite, fiecare in parte, cu sume bunicele de bani exprimate, vezi bine, numai si numai in Euro. Iar in capul sirului sta falnic si neclintit atotputernicul ""Studiu tehnic de debransare"", intocmit cu falsa bunavointa si costuri piperate de catre proiectantii abilitati aflati, ati ghicit, pe listele RADET.
Daca ai reusit sa treci de vecini si de RADET, nu te bucura inca: te asteapta, cu conturile deschise si cu functionari lacomi, alte institutii cum ar fi: MLPAT, DISTRIGAZ, ELECTRICA, PRIMARIA s.a.m.d.
Presupunand ca, intr-un final glorios, ai in buzunar toate aprobarile si avizele legale te poti pregati pentru balul oferit de executantul lucrarii. El, executantul, la fel de abilitat ca si ilustrii sai predecesori, va dirija tot cu o bagheta eurovalutara fanfara de multe ori asurzitoare a producatorilor si distribuitorilor de centrale, radiatoare, contoare etc.
Cocluzie: daca aveti bani, timp si suficienti neuroni in stare de functionare, initiati debransarea de la RADET, o solutie ideala si perfect legala de a diminua simtitor costurile de incalzire a apartamentului si a apei menajere. N-o sa va coste decat cel putin 8.000 de Euro, aproximativ un an din viata si numai Dumnezeu stie cati neuroni grav vatamati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.