Planurile lui Theodor Stolojan de a se consulta cu filialele PNL tulbura si mai mult apele in partid. Mai multe organizatii liberale au criticat ieri planurile consilierului prezidential si i-au luat apararea presedintelui Calin Popescu Tariceanu.

Planurile lui Theodor Stolojan de a se consulta cu filialele PNL tulbura si mai mult apele in partid. Mai multe organizatii liberale au criticat ieri planurile
consilierului prezidential si i-au luat apararea presedintelui Calin Popescu Tariceanu.

Desi Theodor Stolojan nu a inceput inca discutiile cu liderii PNL din teritoriu, acestia ii trimit deja semnale consilierului prezidential prin care isi declara dezacordul fata de intentiile acestuia. Organizatia PNL Harghita a cerut ieri luarea de masuri clare si definitive, ""chiar si sub forma sanctiunii cu excluderea din partid"", fata de membrii care ataca in mod public conducerea partidului. Liberalii harghiteni i-au criticat pe acei liberali care ""s-au lasat antrenati in fel de fel de proiecte politice perdante"" si s-au pronuntat impotriva fuziunii PD-PNL, pentru ca nu doresc ""crearea unui partid prezidential care sa imbratiseze o doctrina politica de conjunctura"". ""Daca Theodor Stolojan doreste binele PNL, asa cum il dorea pe vremuri, ii recomandam sa discute toate aceste teme in forurile interne ale partidului nostru si sa nu mai atace in mod public conducerea PNL"", se arata intr-un comunicat al filialei.
IMPOTRIVA. Organizatia municipala a PNL Satu Mare si-a declarat la randul sau sustinerea pentru Calin Popescu Tariceanu si a acuzat ""repetatele demersuri ale unor lideri politici de a destabiliza PNL prin declaratii si actiuni ostile"". Liderii filialei Buzau au anuntat si ei ca nu sustin o eventuala revenire a lui Theodor Stolojan la sefia partidului. ""Nu confundati simpatia fata de Stolojan cu dragostea fata de fuziunea cu PD, pentru ca aici lucrurile se despart. (...) Poti sa-l simpatizezi pe Stolojan, dar asta nu inseamna ca ii sustii proiectul politic"", a avertizat vicepresedintele organizatiei, George Scutaru. Liderul filialei Timis, Liviu Borha, l-a atacat la randul sau pe Stolojan, calificand incercarea acestuia de a reintra in viata politica drept una ""nepotrivita"". In schimb, conducerea PNL Covasna s-a aratat dispusa sa aiba o discutie cu consilierul prezidential daca acesta o va contacta, dar a criticat dur demersurile acestuia de revenire in prima linie a partidului. Liderul filialei, Adrian Zaheu, a spus ca Stolojan nu are sanse sa revina in fruntea partidului, intrucat ""un presedinte de partid se alege la un Congres, si nu printr-un puci"".

""INTENTIE NEFIREASCA""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.