30% dintre romani considera ca Theodor Stolojan este cea mai potrivita personalitate politica pentru a fi acum prim-ministru, conform unui sondaj INSOMAR realizat in perioada 5-9 mai. 13% au indicat-o pe Mona Musca potrivita pentru aceasta functi
30% dintre romani considera ca Theodor Stolojan este cea mai potrivita personalitate politica pentru a fi acum prim-ministru, conform unui sondaj INSOMAR realizat in perioada 5-9 mai.

13% au indicat-o pe Mona Musca potrivita pentru aceasta functie, 12% l-au numit pe Mircea Geoana, 10% pe C.V. Tudor, 9% pe Gigi Becali, restul preferand alte personalitati politice. 18,3% dintre cei chestionati considera ca Theodor Stolojan ar imbunatati lucrurile in Romania din fruntea Guvernului, in cazul in care Calin Popescu-Tariceanu ar fi schimbat din functia de premier. 49,7% dintre respondenti nu au mentionat nici o persoana care i-ar putea lua locul lui Tariceanu pentru a imbunatati lucrurile in tara, 7,6% o prefera pe Mona Musca, 6,8% pe Mircea Geoana, 4,7% pe C.V. Tudor, restul avand alte preferinte.
INTENTII DE VOT. Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Alianta PNL-PD le-ar castiga cu 44% din optiunile electoratului. Ea este urmata de PSD, cu 22%, PRM, cu 14%, PNG, cu 7%, UDMR, cu 5%, PC, cu 3%, si PIN, cu 2%, restul ar vota alt partid. Daca PNL si PD ar candida separat, 66% din electoratul Aliantei D.A. i-ar prefera pe democrati, 32% pe liberali, 1% dintre ei nu ar vota deloc daca Alianta s-ar destrama, iar 1% nu s-au hotarat. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.216 de persoane, iar eroarea maxima admisa este de 2,8%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.