Dupa ce ai calatorit cateva mii de kilometri prin Europa, intoarcerea pe soselele patriei devine halucinanta. Orice alta comparatie dintre Romania si Europa nu-si mai are rostul atunci cand compari drumurile, autostrazile. Diferenta ar putea fi de la
Dupa ce ai calatorit cateva mii de kilometri prin Europa, intoarcerea pe soselele patriei devine halucinanta. Orice alta comparatie dintre Romania si Europa nu-si mai are rostul atunci cand compari drumurile, autostrazile. Diferenta ar putea fi de la cer la pamant! Dar si asa nu este suficienta, din simplul motiv ca noi nu existam! Si atunci nici nu ne putem compara cu ceva, cu altcineva.
Mandria de a fi roman dispare o data cu primul kilometru de autostrada din Ungaria. Umilinta e cu atat mai mare, cu cat acest sentiment il resimti in tara vecina si prietena. ""Ai dracua€™, ungurii astia!"", ar zice un ""patriot"" satul de ""drumurile noastre toate"", care nu se vor intalni niciodata cu drumurile lor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.