Talentul literar al lui Saddam Hussein va deveni cunoscut si in Tara Soarelui Rasare. Cel mai recent volum al fostului dictator isi asteapta cumparatorii pe rafturile librariilor japoneze. Saddam Hussein nu a preluat exemplul lui Radovan Karadzi
Talentul literar al lui Saddam Hussein va deveni cunoscut si in Tara Soarelui Rasare. Cel mai recent volum
al fostului dictator isi asteapta cumparatorii pe rafturile librariilor japoneze.

Saddam Hussein nu a preluat exemplul lui Radovan Karadzici si al altor demnitari sau fosti demnitari care, in inchisoare sau din te miri ce ascunzatoare, isi descopera talentele literare si se pun pe publicat volume. Cartea care isi face intrarea pe piata japoneza este scrisa inainte de invazia americana din 2003 din Irak.
DE ACTIUNE. Romanul este deja cunoscut cititorilor irakieni, desi a fost publicat fara semnatura. Saddam Hussein spune povestea unui anume Ezechiel, care pune la cale un complot pentru preluarea puterii unui oras si excluderea sefului acestuia, dar care este impiedicat in actiunile lui de un luptator arab si de fiica acestui sef.
Criticii japonezi i-au facut cartii o prezentare demna sa starneasca interesul asupra valorii sale literare, dincolo de aspectele inedite ale lansarii. ""Nu este vorba de un simplu roman. Este vorba de acuzatii politice si de anticiparea unor evenimente. Aceasta opera te face sa cunosti mandria si stilul de viata ale celei mai vechi civilizatii din lume"", a declarat Tokuma Shoten, reprezentantul editurii care a publicat romanul. Numele acestuia s-ar traduce prin ""Pieriti din calea mea, demonilor!"" si va fi disponibil in librariile japoneze incepand cu data de 19 mai, la pretul de 1.500 de yeni (10,6 euro).
RECIDIVIST. Saddam Hussein, acum in varsta de 69 de ani, este judecat la Bagdad, de catre un tribunal special irakian, pentru crime impotriva umanitatii. Cartea ar fi trebuit sa fie publicata in Iordania anul trecut, dar guvernul acestei tari a decis ca acest lucru sa nu se intample. Saddam Hussein este autorul altor doua romane, ""Zabiba si regele"", un basm politic tradus in mai multe limbi, si ""Fortareata de necucerit"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.