Echipa lui Adrian Mutu a cucerit ieri pentru a 29-a oara titlul de campioana a Italiei, invingand cu 2-0, pe teren neutru, la Bari, pe Reggina. Internationalul roman a fost rezerva, nefiind introdus pe teren de antrenorul Fabio Capello. Cu toate
Echipa lui Adrian Mutu a cucerit ieri pentru a 29-a oara titlul de campioana a Italiei, invingand cu 2-0, pe teren neutru, la Bari, pe Reggina.

Internationalul roman a fost rezerva, nefiind introdus pe teren de antrenorul Fabio Capello. Cu toate acestea, Juventus risca sa piarda titlul si sa fie retrogradata in urma imensului scandal in care au fost implicati directorul general Luciano Moggi si administratorul delegat Antonio Giraudo.
RISCURI. Daca gravele acuzatii vor fi dovedite, la finele anchetei de amploare declasate in Italia, gruparea piemonteza risca sa fie retrogradata in Serie B sau chiar in Serie C, sa piarda ultimele doua titluri de campioana si sa fie exclusa din cupele europene. Afectate sunt si alte trei echipe de top din Serie A, in ordinea implicarii in scandal, Milan, Lazio si Fiorentina, care risca depunctarea. Scandalul de coruptie, cauzat de meciuri trucate, delegare preferentiala a arbitrilor si de frauda sportiva, este puternic legat de firma de impresariat GEA World, patronata de fiul lui Luciano Moggi, Alessandro, societate care ii reprezinta interesele si lui Adrian Mutu. Un inalt comisar va fi numit, marti, 16 mai, la conducerea Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), a anuntat presedintele Comitetului Olimpic Italian (CONI), Gianni Petrucci. Comisarul se va ocupa de afacerile curente ale FIGC inainte de reuniunea Consiliului Federal, ce va avea loc in aceasta vara si in cadrul careia se va alege noul presedinte.
REZULTATE. Conform clasamentului final, Juventus si Milan vor juca direct in Liga Campionilor, Fiorentina si Inter Milano in turul trei preliminar, iar Roma, Lazio si Chievo in primul tur al Cupei UEFA. Messina, Lecce si Treviso au retrogradat. Rezultatele de ieri: Reggina - Juventus 0-2, Milan - Roma 2-1, Chievo - Fiorentina 0-2, Sampdoria - Lecce 1-3, Empoli - Ascoli 1-2, Cagliari - Inter 2-2, Lazio - Parma 1-0, Palermo - Messina 1-0, Treviso - Udinese 2-1 si Siena - Livorno 0-0.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.