Premierul Calin Popescu Tariceanu (foto) il atentioneaza pe Theodor Stolojan, intr-un interviu acordat ieri Mediafax, ca PNL nu este dispus sa-si vanda sau negocieze identitatea liberala, avertizandu-l ca nu are sanse de succes pentru preluarea condu
Premierul Calin Popescu Tariceanu (foto) il atentioneaza pe Theodor Stolojan, intr-un interviu acordat ieri Mediafax, ca PNL nu este dispus sa-si vanda sau negocieze identitatea liberala, avertizandu-l ca nu are sanse de succes pentru preluarea conducerii partidului si a functiei de prim-ministru.

""Nu exista disponibilitatea PNL in momentul de fata de a accepta o schimbare, care nu inteleg cum ar putea fi justificata si pe care membrii partidului nu o vad justificata, la nivelul conducerii alese de un congres acum mai putin de un an si jumatate"", a spus premierul.
EVITAREA CRIZEI. El declara ca nu intentioneaza sa se retraga de la guvernare si aminteste ca a facut eforturi pentru a mentine o relatie institutionala corecta cu presedintele Traian Basescu. Premierul crede ca poate fi evitata o criza politica daca raportul dintre seful statului si prim-ministru este incadrat in limitele Constitutiei. Tariceanu nu este ingrijorat nici de motiunea de cenzura pregatita de PSD, apreciind ca acest demers denota lipsa unui fler politic elementar, deoarece survine unui raport pozitiv al Comisiei Europene fata de activitatea Guvernului.
BASESCU - PREMIER. In pofida problemelor aparute in Coalitie si in relatia cu seful statului, Tariceanu spune ca ar fi dispus oricand sa accepte din nou functia de prim-ministru si sa o ia de la capat. Seful Guvernului arata ca functionarea unei tari nu trebuie sa depinda de simpatii sau antipatii si afirma ca, daca ar fi fost ales presedinte al Romaniei, l-ar fi nominalizat pe Traian Basescu pentru postul de premier, respectand astfel protocolul incheiat intre PNL si PD. Premierul este convins ca raportul CE va fi unul favorabil si ii asigura pe cetateni ca nu vor fi obligati sa suporte preturi mai mari dupa integrarea Romaniei in UE.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.